Help! Bricked DS

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by IchigoK2031, Jan 16, 2009.

Jan 16, 2009

Help! Bricked DS by IchigoK2031 at 9:29 PM (836 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. IchigoK2031
    OP

    Member IchigoK2031 Wannabe Shirow Miwa...

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    691
    Location:
    My Tablet
    Country:
    United States
    Is there anyway to unbrick it with a cyclo ds, or ez-flash 3-1 plz help don't want a random bricked ds around...plz any help is appreciated.

    *EDIT: My friend has an r4 if you can tell me how to restore the original ds firmware using an r4 that would be a big help also... thanks
     
  2. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    You can do it with either the R4 or the 3-in-1, assuming you have something you can write to the 3-in-1 with (i.e. another, non-bricked DS). If you want to do it that way, just rename the flashme.nds you're using (should be flashme_noauto.nds probably, since you have a SLOT-1 card) to anything ending in .gba and flash it. Then remove everything from SLOT-1 and boot your DS (the bricked one) holding Start and Select. This will autoboot FlashMe from your 3-in-1, and you can follow the prompts as usual.

    If you want to use your friend's DS, you'll have to use R4Crypt on the flashme.nds and replace the R4 firmware with it. Hold Start and Select as above, and flashme.nds will boot immediately when the R4 tries to run its firmware; again, follow the prompts as usual.

    Unfortunately, you can't repair a failed FlashMe install from a CycloDS because the way the FlashMe recovery code forces booting is incompatible with the CycloDS (and a number of other cards).
     
  3. IchigoK2031
    OP

    Member IchigoK2031 Wannabe Shirow Miwa...

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    691
    Location:
    My Tablet
    Country:
    United States
    how would I write flashme onto 3-1 using another ds? Can you explain that please I'm a bit of a noob at this and during hte flash me, do you have any tips for the sl1 connection?


    also how would I restore the r4's firmware after I flash my ds?
     
  4. DDRPenguin

    Member DDRPenguin GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    194
    Location:
    The Transantartic Mountains
    Country:
    Antarctica
    Sorry, I know this is irrelevant, but...

    What does it mean when something is "Bricked"?
     
  5. skyman747

    Member skyman747 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    399
    Country:
    United States
    Means the device has been made completely unusable, and now is the equivalent of a brick. Although it is probably less than a brick, as you can build a house out of bricks and you can't out of bricked electronics. Or can you [​IMG]
     

Share This Page