[Help] 2017 R4 Gold Pro

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Posghetti, Jun 7, 2017.

  1. Posghetti
    OP

    Posghetti Greninja Master

    Member
    1,049
    348
    Mar 15, 2016
    United States
    Michigan
    My R4 finally came in today and I'm excited to have my hands on it!

    I have gotten the firmware/kernel files from it's respective site and dragged all 4 files onto the root of my SDCard but every time I load up the R4, it just hands on the "Loading..." screen and has a weird graphic on the top of the screen.

    New3DS XL
    B9S 1.2 w/Luma3DS

    Any insight would be greatly appreciated! (:

    Picture
     
    Last edited by Posghetti, Jun 7, 2017
  2. Byokugen

    Byokugen Unit_01

    Member
    1,217
    707
    May 16, 2016
    Serbia, Republic of
    Just a bit to the right, or was left...
    Pic?
     
  3. BORTZ

    BORTZ "Another stunning Van Gogh"

    Supervisor
    11,596
    14,385
    Dec 2, 2007
    United States
    Pittsburgh
    If the card itself has a date on it, you might be looking to upgrade again in about a year... If you get it working, i think the code checks the date and basically tells it to stop running after a certain time.
     
  4. Byokugen

    Byokugen Unit_01

    Member
    1,217
    707
    May 16, 2016
    Serbia, Republic of
    Just a bit to the right, or was left...
    I read about those, timebomb as they were called?
    Try to roll back the date to 2016
     
  5. BORTZ

    BORTZ "Another stunning Van Gogh"

    Supervisor
    11,596
    14,385
    Dec 2, 2007
    United States
    Pittsburgh
    I mean I dont have to, I have real flash carts lol but yeah the OP might have to do that. Do you know if you installed the DS flashcart whitelist, OP?
     
  6. Byokugen

    Byokugen Unit_01

    Member
    1,217
    707
    May 16, 2016
    Serbia, Republic of
    Just a bit to the right, or was left...
    Hehe I meant th OP. I still have the legit R4, works like a charm
     
  7. Posghetti
    OP

    Posghetti Greninja Master

    Member
    1,049
    348
    Mar 15, 2016
    United States
    Michigan
    Added to OP.

    There's no date on the card.

    Nope, I have never installed the whitelist.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Problem was fixed; just re-downloaded the files and it magically worked.
    Please close this thread (:
     
  8. Byokugen

    Byokugen Unit_01

    Member
    1,217
    707
    May 16, 2016
    Serbia, Republic of
    Just a bit to the right, or was left...
    Had that same problem, redownloaded kernel and it was fixed. Glad you fixed it. Cheers
     
    Posghetti likes this.
  9. HamBone41801

    HamBone41801 K35

    Member
    587
    336
    Jan 16, 2017
    United States
    anything from the temp sponsored site is legit right? no timebombs?
     
  10. Byokugen

    Byokugen Unit_01

    Member
    1,217
    707
    May 16, 2016
    Serbia, Republic of
    Just a bit to the right, or was left...
    Yup. Clones are the one to be worried about.