Hacking HBC

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
The wii ending up formated and it updated. Its now at 4.2U, now I can't reinstall HBC. I can not install bannerbomb by going to the SD Card menu & choosing yes to load boot.dol/elf.

If it got formated would it not act as if it was a virgin wii and let me install HBC agin?
 

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
Thanks but I have tryed that it won't work. I was thinking of trying Indiana pwns. I don't have the game but a frind of mine does. I was hoping the was another way.
when I try using hackmii installer I get this:

This installer can NOT continue!

there is no known vuloerable IOS installed on this Wii.
Please note that the we will not use a fakesigned IOS due to
security reasons..

Look for an update version at:
http://bootmii.org

If this is already the lastest version.. well, suck it.


I need to install install IOS36-64-v1042.wad I think but can't do that without wad manager and I can't use wad manager without HBC installed.
 

tj_cool

Site dev
Supervisor
Joined
Jan 7, 2009
Messages
10,064
Trophies
2
Location
This planet
XP
3,109
Country
Belgium
then thats not a bannerbomb issue
its a hackmii installer issue
using Indiana pwns won't help you

Do you still have a cIOS installed?
If so, wad manager will work (just run it with bannerbomb)
 

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
tj_cool said:
then thats not a bannerbomb issue
its a hackmii installer issue
using Indiana pwns won't help you

Do you still have a cIOS installed?
If so, wad manager will work (just run it with bannerbomb)

I didn't uninstall anything. How do I run wad manager with bannerbomb?
 

tj_cool

Site dev
Supervisor
Joined
Jan 7, 2009
Messages
10,064
Trophies
2
Location
This planet
XP
3,109
Country
Belgium
chevygirl said:
I didn't uninstall anything. How do I run wad manager with bannerbomb?
Running wad manager with bannerbomb is simple
just remove the boot.elf (hackmii installer) from the SD car and place the boot.dol of wad manager there
If you really didn't remove the cIOS, it will work
 

XFlak

Wiitired but still kicking
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
13,865
Trophies
3
Age
38
Location
Cyprus, originally from Toronto
Website
modmii.github.io
XP
9,896
Country
Cyprus
copy the boot.dol in your Sd:/apps/wadmanager folder to the root of your SD card. Be sure to rename or move the hackmii installer boot.elf file (cannot have have 2 boot.dol/elf files in the root of your SD card at the same time when loading bannerbomb)

launch bannerbomb and it will launch the wad manager boot.dol

EDIT: looks like tj answered u already, just ignore this then
 

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
tj_cool said:
chevygirl said:
I didn't uninstall anything. How do I run wad manager with bannerbomb?
Running wad manager with bannerbomb is simple
just remove the boot.elf (hackmii installer) from the SD car and place the boot.dol of wad manager there
If you really didn't remove the cIOS, it will work

Nope won't work screen go black and nothing loads up.
 

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
FenrirWolf said:
You can also try running LoadMii and then running Wad Manager from there.

Do I run loadmii the same way as running wad manager with bannerbomb. When running wad manager with bannerbomb do I leave wad manager in the apps folder or put it on the root? I have to try later.
 

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
xflak40 said:
chevygirl, the answer to ur Q is in posts 7 and 8. Plz dont ask the same Q twice. I hope this works for u.

I was told to move the boot.dol in my Sd:/apps/wadmanager folder to the root of your SD card. I did that but I was asking if I had to move the wad manager itself aswell to the root or leave it in the apps folder. I guess I leaf it in the apps folder. I wasn't trying to ask the same thing twice just wanted to make sure I was doing it the right way.

Thanks for the help so far.
 

chevygirl

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 4, 2009
Messages
64
Trophies
0
XP
105
Country
United States
ok I got wad manager v1.5 to load with bannerbomb. The wad manager I tryed frist was v1.3 What IOS version do I select? I just tryed IOS249 an it froze up.

Update: I used IOS60 and wad manger let me install IOS36-64-v1042.wad and I now got the HBC back up and running.

I thank everyone for all their help.
 

matguitarist

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
458
Trophies
0
Location
Canada
XP
147
Country
Canada
Hi Chevygirl !

You just have to copy the boot.dol from wad manager, if wad manager don't work u can use channel file manager for install wad hack mii installer use ios 34 without any modification download it via NUSD and pack to wad and install it. Hackmii installer should work after that. ALWAY keep ios 34 and 61 clean without any trucha or dip patching like cioscorp cause hackmii installer and HBC use it.


Sorry i'm too late ...
smile.gif
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Xdqwerty @ Xdqwerty: @light27, i wanted a Wii u as a kid when i watched a Mario kart 8 commercial on tv