HBC automatic update problem - controller not being recognised

Discussion in 'Wii - Hacking' started by cmellis, Jun 11, 2009.

  1. cmellis
    OP

    Newcomer cmellis Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    29
    Country:
    HBC has notified me of a new update, but once it's downloaded and taken me to the warning screen it doesn't recognise any controller input. Is this a common problem, and if so how do I fix it?

    I'm using cIOS38 rev10.
     
  2. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    you have to just wait for a minute until the 'press 1' message appears at the bottom...

    or do you mean that your controller won't sync or what? XD
     
  3. Kw@kje

    Newcomer Kw@kje Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Netherlands
    Same problem here. Even when ''Press 1'' appears. The controller won't sync at all.
     
  4. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    You guys have Cioscorps installed right ??
     
  5. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    ah yeah cIOSCORP...

    but wait, when i used hackmii installer it worked 100% installing beta 1 and beta 2, but when i did it on a friends wii it never installed beta 2 but it did install beta 1.

    and on my wii the newer HBC was installed when on my mates it wouldnt allow it to install through download OR Hackmii installer beta 1/ 2.

    i dont know what the crack with that was...


    besides that, it's not to do with cIOSCORP because it still lets you got past if you have it, just says your system is incompatible with it lol
     
  6. cmellis
    OP

    Newcomer cmellis Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    29
    Country:
    I have previously used cIOSCORP.

    Just tried the BootMii Beta 2 installer and got the same thing.
     
  7. cmellis
    OP

    Newcomer cmellis Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    29
    Country:
    Anyone? I was really hoping to get BootMii installed before I do anything else.
     
  8. Zidapi

    Member Zidapi GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    2,536
    Country:
    Australia
    I've got the same problem, and with no wad available to install the latest HBC there isn't really anyway to resolve this.
     
  9. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Wasn't the solution to this to use a GC controller or something? Or try fully resynching your wiimotes? I think it is a pretty common problem though so check out the bootmii forums about it if those things don't work.
     
  10. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
  11. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    cioscorp is quite the troublemaker isn't it [​IMG]
     
  12. cmellis
    OP

    Newcomer cmellis Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    29
    Country:
    This is probably a stupid question, but is there any way of uninstalling Cioscorp or undoing whatever it's done?
     
  13. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
     

Share This Page