1. drag0nb0x

    drag0nb0x Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    so im trying to edit my config.txt but for some reason the bottons work but it still defaults to running homebrew , can anyone tell me what im doing wrong?
    I have this as my config
    default=sysmenu
    a=wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf
    b=wiiu/apps/wupinstaller/wupinstaller.elf
     
  2. fanni

    fanni Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    43
    Country:
    after editing the config.txt you need to run the installer again.
     
  3. drag0nb0x

    drag0nb0x Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Already did that and it still boots homebrew launcher elf . Kinda confused lol
     
  4. Columbo2811

    Columbo2811 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2015
    Messages:
    1,399
    Country:
    Are you sure that the folders on your sd card in the app folder are actually named as your config says?
     
  5. drag0nb0x

    drag0nb0x Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Yes cause wupinstaller boots up when i hold b. But i just reinstalled it agin and set l to sysmenu and r to wupinstaller and r works fine but holding l or holding nothing still boots homebrew. I cant get in to load sigpatched sysmenu.

    Is there anything special i have to type for it to load sigpatched sysmenu? Or is default=sysmenu ok?

    *EDIT*
    GOT IT WORKING , lol i was using Haxchi v2.2u1 . I tried it with Haxchi v2.4 and all is working now. Sorry for all the hassle guys and thank you everyone for the help
     
    Last edited by drag0nb0x, Jan 11, 2017
  6. SkyDX

    SkyDX Anime Signature Creator, PM me if you want one! :)
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    So I finally got around to installing Haxchi and it works great! :D

    Two questions though:

    To modify the logos of Haxchi, can I simply edit the .tga files in the installer folder and run the installer again or are these .tga files specially signed?
    Is there anyway I could run SD Cafiine with Haxchi, if so how would my config.txt look? It's a hassle to always have to go through the browser when I want to play Smash with mods when I take my Wii U to friends.

    Thanks for any help in advance :)
     
    Last edited by SkyDX, Jan 11, 2017
  7. B. de Graaf

    B. de Graaf Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    Netherlands
    I have one question.

    I installed haxchi in the most default way, so no changes at all.
    Am I able to install DLC and eshop games with only haxchi?
     
    Last edited by B. de Graaf, Jan 11, 2017
  8. thorasgar

    thorasgar Checkout my evil Soon-in-ator™
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    3,780
    Country:
    United States
    Well you need more than Haxchi, like HBL and an installer. Hold B when launching Haxchi for sigpatch.
     
  9. B. de Graaf

    B. de Graaf Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    Netherlands
    Haha, well yes I knew that. Because I already needed that to install haxchi itself lol.

    But thanks for the reply! So would I have to launch haxchi while holding B. And then install the dlc/eshop stuff through wup installer?
     
  10. thorasgar

    thorasgar Checkout my evil Soon-in-ator™
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    3,780
    Country:
    United States
    Yes and when you play the game as well. I don't know the reason why it is set up that way by default but there must be one. You can change the config.txt file so sigpatch will run without holding B.
     
  11. xXxSwagnemitexXx

    xXxSwagnemitexXx meme machine
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    657
    Country:
    United Kingdom
    Can you install Haxchi on rednand/mocha CFW
     
  12. Xen0

    Xen0 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    499
    Country:
    Germany
    Can I use my HDD and keep the data on it normaly after installing this? Or will it be formated?
     
  13. xXxSwagnemitexXx

    xXxSwagnemitexXx meme machine
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    657
    Country:
    United Kingdom
    It will keep the data on the HDD
     
    Xen0 likes this.
  14. Xen0

    Xen0 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    499
    Country:
    Germany
    What happens if I start haxchi withouot SDCard in the Wii U? Will it just fail to mount SD and thats it?
     
  15. nexusmtz

    nexusmtz GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    1,386
    Country:
    United States
    If your default is Homebrew Launcher, you'll hang on a -3 error on a black screen, and you'll have to hold the power button to turn it off. That normally won't cause any problem, but it's not the best thing to be doing to the console on a regular basis.

    If you have sysmenu set as your default (or press the button that's set to sysmenu,) you don't need the SD card.

    In other words, Haxchi itself doesn't need the SD card, but if you tell it to run something from an SD card that isn't there, it'll be mildly upset.
     
    Xen0 likes this.
  16. laz305

    laz305 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    534
    Country:
    United States
    Is it worth updating or no big deal? I think I'm on 2.4 and now it's 2.5
     
  17. subcon959

    subcon959 teh retro
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    3,282
    Country:
    Read the changelog and decide for yourself?
     
  18. laz305

    laz305 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    534
    Country:
    United States
    Where at?
     
  19. eroz76

    eroz76 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    238
    Country:
    United States
    laz305 likes this.
  20. darkseekerliu

    darkseekerliu Advanced Player
    Member

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    301
    Country:
    Brazil
    @FIX94 can you please tell me if the below behavior is normal?

    My setup: I have a Wiiu With HaxChi installed and Homebrew launcher channel also installed on sysnand. Then I:
    - Run Haxchi
    - Run a installed DS game by Wiiupinstaller
    - Press home and close the DS Game
    - Try to run Homebrew launcher without running haxchi again.
    - Homebrew Launcher Blackscreens and I have hard reset Wii U.

    My question: When we close a game do we have to run haxchi again before running the homebrew launcher, is this the correct behavior?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - persistent, Haxchi,