Having trouble saving games on EDGE

Discussion in 'EDGE' started by settledusk, Feb 7, 2009.

Feb 7, 2009
  1. settledusk
    OP

    Newcomer settledusk Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Malaysia
    It's been driving me crazy that I can't save a couple of games; the new Coraline game and Sonic Chronicles : The Dark Brotherhood. When I want to save it a message pops up and says; "The save data could not be accessed. Please turn the power off and reinsert the DS card."

    I've installed the latest update and the cheats but to no avail..

    I dunno if I installed the update correctly. I'm on a Mac so when I extract the firmware, I just drag and drop it into the SD folder. I have no idea where the root of the SD card is, so can anyone help me? Please?

    Thank you!
     
  2. semiartificial

    Newcomer semiartificial Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    25
    Country:
    United Kingdom
    I'm no guru, but saw you have no replies

    When you are moving the edge.dat etc over to the memory card, the root is just the first space you see.
    (There should be no folder to start with)

    If your other games save ok, maybe you have a problem with these two roms.
    I don't know about Coraline, but there is no problem playing the Sonic game on Edge
    I would look for other roms of these games.

    If that doesn't work, there is a possibility that your memory card is corrupted, in which case you'll have to reformat it and reload the Edge OS and your games.

    Hope that helps
     
  3. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    Is your version of the firmware up to date?
     
  4. Big Green

    Newcomer Big Green Advanced Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Make sure you have enough space on the card to make the saves. Each save file is 512kb, if you have less than that then you'll get that error message.
     

Share This Page