1. PPlays

    PPlays GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    543
    Country:
    United States
    You did the whole "hold reset while powering on" deal?
     
  2. supermist

    supermist GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    I got gameboy games working but the gameboy module included doesn't seem to have super gameboy support. Is there a specific module for super gameboy support that works on the snes classic?
     
  3. diobrando19

    diobrando19 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Welcome to the club dude!! Hope you enjoy your SNES Mini!! :D
     
  4. Cluster

    OP Cluster GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    394
    Country:
    Serbia, Republic of
    hakchi2 v2.21b

    What's new:

    • Better games compatibility for SNES Mini (updated database of preset IDs, better LoROM/HiROM detection).
    • Built in database of problem games, so hakchi2 will ask you to switch to 3rd party emulator automatically (e.g. RetroArch).
    • Original games are not using extra memory space anymore, so we have some extra space for additional games (thanks to DanTheMan827!)
    • "remove_thumbnails" mod no longer slows down SNES Mini's startup (thanks to brian91292!)
    • Bundled with new mod "snes_custom_filters" which allows to disable scanlines in CRT mode or enable bilinear filter in 4:3 mode. Please read mod description before install.
    • Bundled with new mod "extra_space". This is experimental mod for SNES Mini which moves your save-states data to unused partition of NAND flash. This partition is only 50MB in size but it will free some space for games because SNES Mini's save-states are huge. Please read mod description before install.
    • Bugfixes.
    RetroArch mod v0.9b

    • Fixed bug causing exit on any button press
    • "--retroarch" argument is working again for SNES
    • Scanlines overlay (thanks to @arcadetv!)
     
    Last edited by Cluster, Oct 10, 2017
  5. Billybong

    Billybong Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 9, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Having issues remapping buttons using fba core. Tried remapping for Marvel vs Capcom and after mapping the first button, "A" button no longer works. Have to power down just to get out of retroarch and back into main screen, and reinstalling modules modules to get "A" button functioning again. Anyone experience this? Any fix? Tried seeing if the hmod had controller config file but no dice. Would like to be able to set my own button mapping.

    thanks in advance.
     
  6. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,196
    Country:
    United States
    Awesome work man ^_^
     
  7. PPlays

    PPlays GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    543
    Country:
    United States
    Thanks for the great work man, I just have one question. There's no way to upgrade to the newer version without starting all over correct? Or is there some way to implement an internal upgrade system?
     
    the_randomizer likes this.
  8. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,196
    Country:
    United States
    Is it possible to copy over the converted ROMs (assigned folders in games_snes) I converted in 2.20 over as-is or do I need to re-convert them?
     
  9. PPlays

    PPlays GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    543
    Country:
    United States
    Also my download is in a foreign language lol.
     
  10. pcm720

    pcm720 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    280
    Country:
    Russia
    the_randomizer likes this.
  11. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,196
    Country:
    United States
    Edit: Removed the question as it's easy to fix, sorry about that.
     
    Last edited by the_randomizer, Oct 10, 2017
  12. PPlays

    PPlays GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    543
    Country:
    United States
    4th tab on the top, first option lol.
     
  13. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,196
    Country:
    United States
    Okay :D
    Also the question about my previous query, can we copy over the games folder from 2.20 and import them as-is? Or do we need to re-convert? Also, I assume we need to start from scratch if we're to upgrade?
     
    Last edited by the_randomizer, Oct 10, 2017
  14. rhester72

    rhester72 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    187
    Country:
    United States
    What exactly are you trying to do?
     
  15. SWChris

    SWChris Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    My educated guess would be that you only would have to bother with reconverting the ones that didn't work in Canoe. The reason for that is to see if Cluster's new code detects them properly and makes a change to make them work.

    Sometimes they still won't work though as there may still be detection issues with hakchi or they are straight up incompatible with Canoe (which you can double check on the compatibility spreadsheet here: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17RX45oDSm-bYXPOiGz_cIVYt5wtZCYnacbDFciegnRk)
     
    Last edited by SWChris, Oct 10, 2017
  16. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,196
    Country:
    United States
    Then it'd probably be best to re-convert them, all the games I have right now work, I believe (not sure about FFVI uncensored patch or Breath of Fire 2 re-translation though). And starting from scratch? Flashing stock kernel and doing custom again?
     
  17. NESjimbo

    NESjimbo GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    379
    Country:
    United States
    I've tried on the NESC. I've had bad luck with NBA Jam. MAME 2000 works the best, but it runs slowly with sound issues. 2003/2010 crash for me.

    I opted to go with the Playstation version of NBA Hangtime (basically the same game). I use a compressed version which is about 35MB. Runs flawlessly on the NESC. I assume SNESC is the same for both games.
     
    Last edited by NESjimbo, Oct 10, 2017
  18. hectorevil

    hectorevil Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    18
    Country:
    nobody?
     
  19. SWChris

    SWChris Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    No, I'm saying that if they work right now then you don't need to reconvert them until they stop working. However, I've been told you should definitely uninstall hakchi from the SNES Classic and reflash your stock kernel before you switch hakchi versions.

    Sorry @hectorevil. I'm not ignoring you. Just have no idea. :)
     
    Last edited by SWChris, Oct 10, 2017
    the_randomizer likes this.
  20. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,196
    Country:
    United States
    Uninstall? Or flash stock kernel from the version I last used, then move to the most recent version, dump kernel and then flash custom? I hear uninstall, and I also hear flash stock kernel, which one?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - hakchi2, simple,