Gran Turismo has optional 10GB install

Discussion in 'User Submitted News' started by Terminator02, Aug 29, 2010.

Aug 29, 2010
  1. Terminator02
    OP

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    [​IMG]
    Yesterday, while answering Gran Turismo 5 fans' questions via his Twitter feed, series creator Kazunori Yamauchi made a fairly startling announcement. Though the game will only require a 256MB pseudo-install on the PS3 hard drive in order to be playable, Yamauchi suggests players reserve 10GB of HDD space for the smoothest possible gameplay experience.

    Yamauchi's 140-character missive wasn't able to explain exactly why the game has two install options, or how much of an improvement the 10GB installation would offer. Not that this should matter much to folks who own a newer PS3 with a beefier hard drive -- though folks with one of the older 20GB models probably have a few difficult deletion decisions to make if they pick up Gran Turismo 5 when it launches November 2.[/p]
    [​IMG] Source (Joystiq)

    OMG NOOOOO i only have like 10 GB left on my 60 GB ps3... time for an upgrade
     
  2. ThatDudeWithTheFood

    Member ThatDudeWithTheFood TRIANGLEZ

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    2,198
    Location:
    Illuminati
    Country:
    United States
    10gbs im so happy i got the 250gb right now.
     
  3. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    Ahh the old blu-ray read speed strikes again!
     
  4. Canonbeat234

    Member Canonbeat234 Redeemed Temper

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    2,278
    Country:
    Japan
    What is the 10GB use for? Better gameplay performance, crispier graphics, more tracks, a storyline?
     
  5. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    Graphics shouldn't get any better. More tracks is unlikely unless its on 2 discs, same to story.
    It'll just be to decompress and put some of the frequently used files on the HDD to speed up loading etc. improving framerate a bit too probably.
     
  6. Terminator02
    OP

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    from my post: "Yamauchi suggests players reserve 10GB of HDD space for the smoothest possible gameplay experience"
     
  7. Justin121994

    Member Justin121994 Bitcoin. coinbase.com/andrew

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    808
    Location:
    Ontario, CA
    Country:
    United States
    Hmm I wonder how this game would run on backup launcher [​IMG].
    On internal hard drive..
     
  8. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    Running from the internal hard-drive would completely remove the need to install data as the whole game would already be loading from the HDD.

    Good thing I have a 250GB [​IMG]
     
  9. Justin121994

    Member Justin121994 Bitcoin. coinbase.com/andrew

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    808
    Location:
    Ontario, CA
    Country:
    United States
    Yeah. I'm wondering how much faster and smooth it be. oh babe..lol [​IMG]
    Forget data install.
    Installing the whole shit. lol
     
  10. mercluke

    Member mercluke ‮҉

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    3,161
    Location:
    Perth
    Country:
    Australia
    as long as it's optional, i don't mind [​IMG]
     

Share This Page