GBA and M3DS Real...Newbie

Discussion in 'M3 Adapter' started by fluid, May 25, 2009.

May 25, 2009

GBA and M3DS Real...Newbie by fluid at 5:19 PM (604 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. fluid
    OP

    Newcomer fluid Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    Canada
    Hi,

    I've had the M3 for 6 months now and have used it successfully with NDS roms. I tried using GBA roms for the first time yesterday, and my DS just locks-up. It gets to a screen where the GAMEBOY splash come on, but thats it. I put the roms in the GBA folder, is there something else I need to do?
     
  2. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Have you got the slot 2 expansion pack - if not it will not work.

    The GBA games have to be run from slot 2, the games on your M3 get passed to the slot 2 and played from there. If you are getting one, get the M3 version as this needs no extra software to run and had real time save.
     
  3. fluid
    OP

    Newcomer fluid Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    Canada
    By expansion pack, do you mean the rumble ram pack?
     
  4. justinefremlouw

    Member justinefremlouw GBAtemp Regular

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    254
    Location:
    Chi Town
    Country:
    United States
    he means the GBA expansion pack, the expansion that came only with the perfect bundle of M3, but you should be able to buy it separately in stores for about $20USD
     

Share This Page