GameCube ISOs

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Daizu, Apr 26, 2010.

Apr 26, 2010

GameCube ISOs by Daizu at 2:18 AM (4,467 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. Daizu
    OP

    Member Daizu GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    344
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    Curious if GameCube ISOs work on NeoGamma R7 (Too lazy to update) or if I need to get another loader specifically for GameCube games. I'm not sure why they wouldn't, but I just want to be sure. And more specifically, I'd like to know if two-disc games such as Metal Gear Solid The Twin Snakes and Tales of Symphonia work since NeoGamma has to load the ISO specifically from the disc (As far as I know). Any info would be appreciated.
     
  2. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    NeoGamma only runs Wii backups. However, there is a seperate GameCube backup loader. I'm not too sure about the disc swaping though.
     
  3. Daizu
    OP

    Member Daizu GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    344
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    Ah, thank you. I'll look into it. :D
     
  4. person66

    Member person66 If it isn't edited, it isn't a true person66 post

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,110
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Neogamma r9 beta can run gamecube backups (I think)
     
  5. r3dfaction

    Member r3dfaction GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    You would first have to install a custom MIOS, there's no way neogamma can run a gc backup without a cMIOS...
     
  6. OuahOuah

    Member OuahOuah GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    France
    Country:
    France
    There's no way any loader can run a GC backup without a cMIOS [​IMG]
    So first install a cMIOS and then use a loader.
    NeoGamma R9 for example [​IMG]
     
  7. comkeen1

    Newcomer comkeen1 Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    The separate loader is GC Backup loader, and it supports disc swapping.
     
  8. W hat

    Member W hat Rhythm Heaven Fan

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    I have loaded GC games with Neogamma and cMIOS.
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    With the correct cMIOS NeoGamma plays gamecube games, but the 2nd disc support is not working at the moment. Especially Metal Gear Solid is a problem game as it does not allow to create a savegame for the 2nd disc while still using the 1st. Maybe WiiGator's loader + WiiGator's cMIOS or Waninkoko's cMIOS + disc channel/NeoGamma GC mode MIOS helps.
     
  10. Daizu
    OP

    Member Daizu GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    344
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    Oh boy, more cIOS installing. [​IMG]
     
  11. OuahOuah

    Member OuahOuah GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    France
    Country:
    France
    Not cIOS, just cMIOS.
     
  12. Daizu
    OP

    Member Daizu GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    344
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    There's a difference? *Is a scrub*
     
  13. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    cIOS is for Wii backups and cMIOS is for gamecube backups
     
  14. iceache

    Member iceache GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    Canada
    Any way to load Gamecube games from USB yet?
     
  15. OuahOuah

    Member OuahOuah GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    France
    Country:
    France
    It's a myth, as it's impossible because the GC didn't have any USB port.

    2 ways of thinking : it will never be possible OR one day a genius like Waninkoko / Wiipower, etc. will come with a cMIOS supporting USB [​IMG]
     
  16. LxTrix

    Member LxTrix GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    613
    Country:
    United States
    damn i need to load the 2nd disc for symphonia, maybe just put it on a separate disc?
     
  17. Nintendo_Chick

    Member Nintendo_Chick GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    386
    Country:
    United States
  18. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    hasn't crediar shown a video with gc games running with a gc mode where the clocks of the gpu and cpu are at wii speeds or was it gc running in wii mode. can't remember. is he still working on ss like that?
     
  19. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    You can put a bunch of Gamecube ISO on one disc.
    I forgot the name of the program for it though.
     
  20. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    i think u r referring to DIOS MIOS

    not sure if he's still workin on it... i think he may have gotten bored with it (I remember reading something to that effect somewhere)
     

Share This Page