GameCube homebrew?

Discussion in 'Nintendo GameCube' started by Aijelsop, Sep 26, 2010.

Sep 26, 2010

GameCube homebrew? by Aijelsop at 3:14 PM (1,247 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Aijelsop
    OP

    Newcomer Aijelsop Question Asker

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,000
    Country:
    United States
    What do I have to do to get homebrew games and things for my GC?
     
  2. JonthanD

    Member JonthanD GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    279
    Location:
    Sitting
    Country:
    United States
    A nice fat GC memory card and some way to get data on it from your PC,

    A case mod or mini DVDR's and a viper chip if you can find one.

    It's not easy as far as I know to do on the GC, as the Wii is. (Wii being nice it has a built in SD slot and most PC's do too these days.)


    I am not a GC mod expert but I think that would get your started. Maybe look into something called Gekko they updated it for the Wii but I remember it being out on the GC too.

    Just a quick edit:

    This might get you started a little better... plus I spelled it right this time *face palm*

    http://nintendo-scene.com/644
     
  3. thaddius

    Member thaddius Charmander is not pleased.

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    1,328
    Country:
    Canada
    There's also the SD Media Launcher by Datel. Kind of expensive, but it works, in case you can't find an SD or USB Gekko.

    The nice thing about GC hombrew is that some projects (like the GBA, SNES and NES emulators) are still released for both the Wii and the GC.
     
  4. Aijelsop
    OP

    Newcomer Aijelsop Question Asker

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,000
    Country:
    United States
    So is it possible to load games downloaded using the SD Media Launcher?
     
  5. thaddius

    Member thaddius Charmander is not pleased.

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    1,328
    Country:
    Canada
    If your GC can't spin discs you might be better off with a modchip; the media launcher uses a disc to load the data from the SD card. A new GC would be a better idea.
     
  6. elmoreas

    Member elmoreas GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    274
    Country:
    United States

Share This Page