Hacking Freeshop downloads not working

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
So I downloaded ssb4, Kirby planet robobot, and shovel knight from freeshop and they all don't work. When I try and launch the game it goes to a black screen and says "an error has occurred hold down the power button". Other games I have downloaded work fine thought like luigi's mansion, Pokemon mystery dungeon, Mario 3D land.
 
Last edited by Ibz,

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
So I downloading ssb4, Kirby planet robobot, and shovel knight from freeshop and they all don't work. When I try and launch the game it goes to a black screen and says "an error has occurred hold down the power button". Other games I have downloaded work fine thought like luigi's mansion, Pokemon mystery dungeon, Mario 3D land.
are you sure you are downloading from the same region?
also, try entering the eshop to cryptofix them
 

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
I'm sure that I downloaded them from the same region and I'll try to cryptofix them.

--------------------- MERGED ---------------------------

are you sure you are downloading from the same region?
also, try entering the eshop to cryptofix them
Quick question sorry if I sound like a noob but how do you cryptofix something?
 

Amapola62

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 25, 2015
Messages
967
Trophies
0
Age
36
XP
557
Country
France
You go the the e-shop page of the game...it apparently automatically downloads/fix the seed for the game and you can play it...
 

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
You go the the e-shop page of the game...it apparently automatically downloads/fix the seed for the game and you can play it...
So I went to the eshop page of shovel knight and clicked repair, which I assume is the cryptofix, and still got the same error when I launched it. I've also tried this on the other games and got the same result.
 
Last edited by Ibz,

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
image.jpeg
here's the error if it helps
 

MartinDocNewland

Searching for the truth
Member
Joined
Jul 7, 2012
Messages
594
Trophies
0
XP
491
Country
I have just downloaded and ran both of the games in question in USA & EUR region format with no problems my end so I would suggest looking at your setup
 

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
I have just downloaded and ran both of the games in question in USA & EUR region format with no problems my end so I would suggest looking at your setup
What specifically should I look at if you know . Also do you use cfw or gateway?
 
Last edited by Ibz,

wormdood

pirate booty inspector
Member
Joined
Jan 3, 2014
Messages
5,256
Trophies
2
Age
38
Location
behind a parental advisory sticker
XP
4,197
Country
United States
are you sure you are downloading from the same region?
also, try entering the eshop to cryptofix them
the region of the game does not matter
also the term cryptofix refers to a game with the minimum fw limit removed and is not achieved through the eshop . . . however i think you meant repairing the software via eshop

@Ibz . . . this may sound silly/unrelated but run a downgrade checker and post the results
GitHub - svanheulen/downgrade_check: 3DS Homebrew to check ...

also you should post a screenshot of your sd card's root
 
Last edited by wormdood,

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
I'm a luma3DS CFW user with A9HL installed on 11 firmware. And I'm not sure what to look at as I don't know your setup
I use luma and arm9loader with 11

--------------------- MERGED ---------------------------

image.jpeg

Sorry if I sound like a total noob but how do I use the downgrade checker? I couldn't find any guide sorry.
 
Last edited by Ibz,

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
Are you using a boot animation?
I probably should have said this at the beginning but my friend did all the hacking for me so I don't really know anything. :(
So if you could like explain how to check these things I would appreciate it. Sorry for the inconvenience. Also in settings when I boot emunand it says I have CFW 11.0.0-33u if that answers your question about luma.
 
Last edited by Ibz,

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
I probably should have said this at the beginning but my friend did all the hacking for me so I don't really know anything. :(
So if you could like explain how to check these things I would appreciate it. Sorry for the inconvenience.
delete that arm9loaderhax.bin and the luma folder.
also, your friend did the shittest job at cleaning up the sd lmao
replace the arm9loadehax.bin and the luma folder with the ones at this zip
https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases/download/v5.5/Luma3DSv5.5.7z
 

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
So I asked my friend about luma and he said that he never used it because he was lazy and used a generic CFW instead that was made by someone about a year ago.;(
then he is a retard uninformed
use luma instead, luma3ds cfw is the best.
do as I said here
delete that arm9loaderhax.bin and the luma folder.
also, your friend did the shittest job at cleaning up the sd lmao
replace the arm9loadehax.bin and the luma folder with the ones at this zip
https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases/download/v5.5/Luma3DSv5.5.7z
 

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
then he is a retard uninformed
use luma instead, luma3ds cfw is the best.
do as I said here
Should I just replace those two files or put everything in the zip in? I don't think he ever finished putting in luma so some things might be missing.
 
Last edited by Ibz,

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
Should I just replace those two files or put everything in the zip in? I don't think he ever finished putting in luma so some things might be missing.
just the luma folder and the arm9loaderhax.bin .
then just select the "autoboot sysnand"(if you are using arm9loaderhax) and "show nand in system settings" option and press start

--------------------- MERGED ---------------------------

Should I just replace those two files or put everything in the zip in? I don't think he ever finished putting in luma so some things might be missing.
are you using arm9loaderhax?
IF NOT, DO NOT SELECT THE AUTOBOOT SYSNAND BECAUSE YOU'RE PROBABLY USING EMUNAND
 
Last edited by Davidosky99,

Ibz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 13, 2016
Messages
105
Trophies
0
Age
26
XP
84
Country
United States
just the luma folder and the arm9loaderhax.bin .
then just select the "autoboot sysnand"(if you are using arm9loaderhax) and "show nand in system settings" option and press start

--------------------- MERGED ---------------------------


are you using arm9loaderhax?
IF NOT, DO NOT SELECT THE AUTOBOOT SYSNAND BECAUSE YOU'RE PROBABLY USING EMUNAND
just the luma folder and the arm9loaderhax.bin .
then just select the "autoboot sysnand"(if you are using arm9loaderhax) and "show nand in system settings" option and press start

--------------------- MERGED ---------------------------


are you using arm9loaderhax?
IF NOT, DO NOT SELECT THE AUTOBOOT SYSNAND BECAUSE YOU'RE PROBABLY USING EMUNAND
um I don't know tbh sorry. I'm pretty sure I'm using emunand
 
Last edited by Ibz,

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Xdqwerty @ Xdqwerty: I'm back!