forgot how to put a rom onto ezflash card

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by monstergarden, May 20, 2008.

May 20, 2008
  1. monstergarden
    OP

    Newcomer monstergarden Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I have been using the R4 in combination with the ezflash for playing gba roms. I just realized that quite awhile ago I put a spyro game on the ezflash itself and loaded it through the normal ds load (without the R4 in).

    But I have no frackin memory of how to put gba roms onto the ezflash-my son would love to play some roms on his gba and I would like to migrate some pokes from red to diamond.
     
  2. Jack-Of-Trades

    Member Jack-Of-Trades GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    311
    Country:
    United States
    Can't help unless you give some more info
    What Kind of EZflash Cart

    If it's the 3in1 you can't play it in a normal gba
     
  3. monstergarden
    OP

    Newcomer monstergarden Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Not sure what type but, it works in the DS by itself in the default OS. Does that mean if it's the 3-in-1 that it would not work specifically in a GBA, even though it plays like a commercial GBA game would in slot 2?

    This is what it says on the cart: ezflash V for nds - gba game/ram expansion/rumble pack
    here is a photo

    At least I would like to try to migrate pokemon from it if I can put Fire Red on it like I did Spyro.

    Thanks for your reply.
     
  4. Jack-Of-Trades

    Member Jack-Of-Trades GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    311
    Country:
    United States
    Don't quote me on this but
    You could try flashing a rom to the NOR section then try loading that in a regular GBA

    Only info i can provide sorry


    Im not exactly up to date on ez-flash V/3-in-1
    but to flash gba roms to it i believe you need rudolf's 3in1 tool or gbxloader
     
  5. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    using GBA EXPloader you can load a rom onto the "nor" memory.
    this takes some time, but should make it readable for every GBA-card compatible device(GBA player, DS, GBA)
    however with the transferring of pokemon there is a slight problem.
    usually the GBA pokemon games get patched to use a different save type, since they use a largely unsupported type.
    because of this transferring might not work unless you use a specially patched D/P rom.
     
  6. monstergarden
    OP

    Newcomer monstergarden Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I tested the Spyro loaded game in a GBA and it didn't get past the "GAMEBOY ADVANCE" screen, even though it played fine in slot 2 of the DS Lite.
     

Share This Page