Fire Emblem: Shadow Dragon problem

Discussion in 'Supercard' started by ArchsageX, Dec 4, 2008.

Dec 4, 2008
  1. ArchsageX
    OP

    Newcomer ArchsageX Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    Alright, so I downloaded the Fire Emblem Shadow Dragon ROM today and eagerly uploaded it to my SuperCard DS ONE. However my hopes were shot down as the message "Unable to save data. Please turn the power OFF, reinsert the Game Card, and try again." appeared on my screen. I tried every save size there was, but to no avail. I then discovered that the save type was FLASH 512KBytes. How could I make my SuperCard save in this format? Is this the only thing I need to do to correct this problem?
     
  2. Stallonation

    Newcomer Stallonation Member

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    Indonesia
    My problem is different

    Im using Supercard SD

    when it comes to the battle

    animation battle the game will freeze

    but when I turned off the animated on option menu
    it runs smoothly
     
  3. blitzpatzer

    Newcomer blitzpatzer Member

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    37
    Country:
    Thailand
    I having the same problem with the Supercard SD. I guess we will have to wait for a ndsrominfo.dat to come out with the correct save information.
     
  4. Stallonation

    Newcomer Stallonation Member

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    Indonesia
    or maybe the new firmware....
     
  5. NextStep

    Member NextStep GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    145
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    works fine with mine (for now at least).

    and my sister's, and my cousin's, and my friend's.

    good luck~
     
  6. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
  7. The__B

    Newcomer The__B Member

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    49
    Country:
    Netherlands
    *edit*

    ArchsageX had the same problem but fixed it, turned out WMP copyed like 6gb's of mp3s to my Dsone leaving no room for a save, made some room and works like a charm now.

    Did you check your free space ?
     
  8. Stallonation

    Newcomer Stallonation Member

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    Indonesia
    Ok
    the animation battle is off
    and I enjoy playing this game

    but for the final battle against final dragon
    the animation has to show up and dang it freezes

    now Im officially cant complete the game
     
  9. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    There's still no fix to make this run properly on a slot 2 Supercard, sorry. Same thing happens on Supercard CF.
     
  10. Gamer

    Member Gamer DS Gamer

    Joined:
    Oct 28, 2002
    Messages:
    628
    Location:
    Monterrey, México
    Country:
    Mexico
    Read the other topics here, there's a hot-fix for the Slot-2, AND, the newer update for other games (like PS0) also contain the fix, as I tested it and works fine [​IMG]

    Use this:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=123974
     
  11. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Oh, I see... [​IMG]
     
  12. Stallonation

    Newcomer Stallonation Member

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    Indonesia
    Thta's cool

    I'll check it

    thx for the info [​IMG]
     
  13. ZenZero

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom

    it worked for me by setting the saver size to 1M - check that you have the recently released firmware.
     
  14. stryker88

    Newcomer stryker88 Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom
    i have the same problem with this game, only i have mk5 neoflash firmware 1.45 ver 2.55. thats the latest update and still not going past a unable to save data screen...
    any ideas?
     

Share This Page