Gaming ff7 eboot by cheska crash

Ace Overclocked

My CPU's hot but my core runs cold.
OP
Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,110
Trophies
0
Age
23
Location
Somewhere
XP
1,087
Country
Italy
so i downloaded cheska's eboot from played the game until the rocket town flashback
when the rocket goes a bit down after cid cancels the launch it crashes
please i need it fixed i don't want to replay from the beginning nor cheat
thanks
ps:i'm using 3.71 pops and i'm on 6.20 pro-b
ps2: i have my friend's psp atm can and it is on prome-4 will it work on it or if i return to 5.00 m33
 

Ace Overclocked

My CPU's hot but my core runs cold.
OP
Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,110
Trophies
0
Age
23
Location
Somewhere
XP
1,087
Country
Italy
Schlupi said:
HOW the fuck are you using 3.71 pops on 6.20 PRO?

EDIT: DO NOOOOOOT downgrade unless you know it's safe, what is your PSP model? check with "PSPident" and tell me your results.
my psp's friend is a fat that came with the fw 3.71 and it's on prome-4 so it's safe
huh? can't i use pops on 6.20 didn't do any problems up to now
 

Schlupi

Gbatemp's Official Earthbound Maniac™
Member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
3,985
Trophies
0
Age
29
Location
Rozen Queen Co, Chicago Branch
Website
Starmen.net
XP
660
Country
United States
aminemaster said:
Schlupi said:
HOW the fuck are you using 3.71 pops on 6.20 PRO?

EDIT: DO NOOOOOOT downgrade unless you know it's safe, what is your PSP model? check with "PSPident" and tell me your results.
my psp's friend is a fat that came with the fw 3.71 and it's on prome-4 so it's safe
huh? can't i use pops on 6.20 didn't do any problems up to now


... Popsloader does NOT work on 6.20. PRO has it's own PSX support it works off of, your Pops in your seplugins folder is just wasting space. >_>

It won't do any harm but... well... it won't actually do anything either.

FFVII works fine on PRO though, so it is definitely the program Cheska used to compile the eboot (I THINK he uses Popstation GUI so that would explain it).

Try extracting and recompiling the eboot with Popstation CDDA and it should work, using the normal Game ID.
 

Schlupi

Gbatemp's Official Earthbound Maniac™
Member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
3,985
Trophies
0
Age
29
Location
Rozen Queen Co, Chicago Branch
Website
Starmen.net
XP
660
Country
United States
aminemaster said:
so i will lose my save? =(
the image in the save management is castlevania

No, no, your save has nothing to do with it.

You need to use that program to "take apart" your FFVII eboot, basically it is the game's ISO, and all the images and sound effects used in the icon for it in the XMB.

the ONLY way the save would not work is if you changed the GAME ID for the game when recompiling the Eboot, if you pick the USA FFVII GAME ID you should be fine.
 

Schlupi

Gbatemp's Official Earthbound Maniac™
Member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
3,985
Trophies
0
Age
29
Location
Rozen Queen Co, Chicago Branch
Website
Starmen.net
XP
660
Country
United States
aminemaster said:
the problem is he put castlevania's game id


No, no, the Castlevania Dracula icon is the standard for all PSX games when they don't have a icon for the save.

And if he DID (which he, I am 99% sure didn't because it would break the game) use Castlevania's ID, just select that for when you're making the eboot.
 

Ace Overclocked

My CPU's hot but my core runs cold.
OP
Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,110
Trophies
0
Age
23
Location
Somewhere
XP
1,087
Country
Italy
also i just wanted to inform that cheska is not a site it's the username of the guy who made the eboot
edit i can't seem to find a working link for popstation CCDA can you please give me one?
 

Ace Overclocked

My CPU's hot but my core runs cold.
OP
Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,110
Trophies
0
Age
23
Location
Somewhere
XP
1,087
Country
Italy
raulpica said:
aminemaster said:
also i just wanted to inform that cheska is not a site it's the username of the guy who made the eboot
I know, I removed the site name, which was under the "" (the "I downloaded from " part).
ah sorry i don't recall i wrote the site's name and i thought you removed ''cheska'' because i didn't read well
i apologize for that
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    L @ Lopt: Thanks I don’t play animal crossing :(