EZ 3-in-1 Fat Version RTC?

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by xerces, Mar 24, 2011.

Mar 24, 2011

EZ 3-in-1 Fat Version RTC? by xerces at 3:22 PM (2,670 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. xerces
    OP

    Member xerces GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    123
    Location:
    Metro Detroit
    Country:
    United States
    http://shoptemp.net/products/EZ-3%252din%2...at-Version.html

    The description says that it contains an internal clock battery... does this mean that it supports RTC? I hear the batteries need to be replaced at some point, this is not a big deal to me.

    RTC will be the deciding factor in whether or not I purchase this card.

    Also, how do I load games on here... from my acekard?
     
  2. The Phantom

    Newcomer The Phantom Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    There's no clock in the 3in1.
     
  3. mercluke

    Member mercluke ‮҉

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    3,161
    Location:
    Perth
    Country:
    Australia
    From memory (though, I could be wrong as I had a lite version, not phat) the battery is just used for the save file (I remember losing my golden sun file due to the battery dying D:)
     
  4. xerces
    OP

    Member xerces GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    123
    Location:
    Metro Detroit
    Country:
    United States
    On the shop temp page it says the Lite version doesn't have a clock battery.

    But it says that the fat version does...?

    If the 3-in-1 doesnt have a clock, can someone point me to a GBA Flash Cart/Expansion Cart that does?
     
  5. mercluke

    Member mercluke ‮҉

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    3,161
    Location:
    Perth
    Country:
    Australia
    The slot 2 supercard has rtc...
     
  6. xerces
    OP

    Member xerces GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    123
    Location:
    Metro Detroit
    Country:
    United States
    I have a Supercard SD and it doesn't have RTC. Thats why I'm gonna sell it.
     
  7. mercluke

    Member mercluke ‮҉

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    3,161
    Location:
    Perth
    Country:
    Australia
    Sorry, not the sc... The m3 lite is the one with rtc
    I'm getting myself muddled up :x
     
  8. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    They (shoptemp) copied the description from somewhere else. In a 3in1, the battery powers the SRAM.
     
  9. xerces
    OP

    Member xerces GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    123
    Location:
    Metro Detroit
    Country:
    United States
  10. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    I said the description was bad not the cart.

    You can use the first link in my sig for basic description, answers and usage.
     
  11. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    A while ago I posted a proof-of-concept RTC for 3in1 on the official EZflash forums. The "fix" was totally doable with very little software, basically since most ppl launch the 3in1 off their NDS flashcart, it is possible to write code that syncs the 3in1 clock with the DS clock just before it boots into GBA, effectively always keeping the clock running at accurate time for as long as it's in use. The moderator highly understood and approved of this, and said they'd bring it up with the devs. After that, silence.

    When I saw this thread's name, I was hoping that implementation had finally arrived. Sadly, it seems like just a description error. =\
     
  12. The Phantom

    Newcomer The Phantom Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    I think the elink2 is the only slot 2 with RTC that you can still buy but I may be wrong about that
     
  13. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    The M3 Perfect and EZFlash 2/3 have RTC.
     
  14. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    The Elink2 DOESN'T have RTC. The original website use to list it as RTCC, which is Real Time Cheat Code.

    If your going to get the M3 Real, you might as well get the Deluxe bundle which comes with the M3 GEP, which does has RTC on the M3 GEP.




    The site your on doesn't carry the bundle so you will have to get the M3 GEP from somewhere else for use with a M3 Real.
     

Share This Page