Hacking ExChange Fantasy Life save to another console

Warft

Say my name!
OP
Member
Joined
Aug 8, 2013
Messages
263
Trophies
0
Location
Albuquerque, New Mexico
XP
440
Country
United States
Hi tempers!

Recently i bought a New 3DS and for now i'm playing Fantasy Life with Sky3DS in a 3DS XL, but now i want to continue playing in my new console.
I know the save of this game is stored in the SD of the console, is there any way to move the save from 3DS XL to New 3DS?

When I've tried to move the savedata, tells me that the data is corrupt.

Any way to modify the save with the savedatafiler?
My New 3DS firmware is 9.0 and in XL it's 9.2, and i do not update either.
 

Warft

Say my name!
OP
Member
Joined
Aug 8, 2013
Messages
263
Trophies
0
Location
Albuquerque, New Mexico
XP
440
Country
United States

gamesquest1

Nabnut
Former Staff
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,247
When i try to dump or restore a save i got always the same error "could no open archive"
dump it on the old 3ds, then move the folder to the n3DS.....the save has to be present for it to be dumped, then you need to move the files dumped to the SD on the new3ds
 

Warft

Say my name!
OP
Member
Joined
Aug 8, 2013
Messages
263
Trophies
0
Location
Albuquerque, New Mexico
XP
440
Country
United States
dump it on the old 3ds, then move the folder to the n3DS.....the save has to be present for it to be dumped, then you need to move the files dumped to the SD on the new3ds
Ok, now i can dump the save but only obtain three files:
_fl_ext0.fsd
_fl_ext1.fsd
_fl_ext1.fsd
When try to restore the save in the New 3DS i got the same error.
 

gamesquest1

Nabnut
Former Staff
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,247
you need to play the game on the new3ds too so it creates a save for the files to be injected into

PS, those 3 files are your saves, pretty sure i had set it up to dump the saves with region specific names, i.e US_FL, JPN_,EU_FL, you need to keep those names or it won't import them,
 

Warft

Say my name!
OP
Member
Joined
Aug 8, 2013
Messages
263
Trophies
0
Location
Albuquerque, New Mexico
XP
440
Country
United States
you need to play the game on the new3ds too so it creates a save for the files to be injected into

PS, those 3 files are your saves, pretty sure i had set it up to dump the saves with region specific names, i.e US_FL, JPN_,EU_FL, you need to keep those names or it won't import them,

All right finally i can restore the save, a lot of thanks!
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @btjunior, how old are you really?
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Especially a hacked one
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    and idk if something will happen to my ps3 if i connect it to wifi with hen activated
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I remember when the Atari 2600 was new and exciting lol
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    It could get banned from PSN but you can change your ID I think?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    also gonna install twilight menu in my r4 flashcard
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    One thing that just occurred to me.... The sound on the 2600 sucked less back then the harsh sound we hear now is from infinitely better speakers we have now, back when the 2600 was new speakers produced a almost muffled sound, like CRTs made old graphics look slightly better.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I wonder if I could recommend that to some emulation devs that perhaps the sound could use some smoothing out to simulate those old TVs
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I think a few of the early systems could benefit from that, at least up to the 8 bit generation, by the 16 bit generation I think TVs had gotten a lot better in almost every way
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    i dont have an sd card adapter but I have an usb sd card adapter
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Old people games
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    its not the one that comes with the r4
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    doesnt work (my flashcard is from r4isdhc.com)
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    might install ysmenu first
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Try Wood firmware
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    For your R4
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    It's old but it's the best firmware out for DS stuff
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    it says it only works for the original R4, R4i Gold (r4ids.cn), R4iDSN (r4idsn.com) and Acekard R.P.G.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    nvm it does support mine
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    but why choose it over ysmenu @Psionic Roshambo?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    bc im stupid?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    yea ik im stupid
    Xdqwerty @ Xdqwerty: yea ik im stupid