error #001 unauthorized device has been detected

Discussion in 'Wii - Hacking' started by laciophil, Dec 19, 2008.

  1. laciophil
    OP

    Newcomer laciophil Newbie

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Hey guys,

    I'm new to this whole thing so please bear with me.

    I have followed to steps to get the twilight hack running, and have the gamma loader running. I launch the backup channel, restart with the hooks in and reload my wii. It will then recognize my backed up game in the disk channel. When I launch the game I get the error "error #001 unauthorized device has been detected"

    I don't have a modded wii, just soft modded, so all the fixes about upgrading my wii key obviously won't work for me.

    Any ideas?

    Thanks!!!
     
  2. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    get a chip this doesnt happen with them [​IMG]
     
  3. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Does if you don't trucha sign games, or load through geckoOS on old 1st gen chips!
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Just start the game from Gamma, the 001 error does not exist for Gamma. Oh, i see you could be a noob: Install the gamma cIOS.
     

Share This Page