EDGE V 1.9 OUT

Discussion in 'EDGE' started by Shaunzio, Mar 16, 2010.

Mar 16, 2010

EDGE V 1.9 OUT by Shaunzio at 7:27 AM (8,676 Views / 0 Likes) 33 replies

  1. Shaunzio
    OP

    Newcomer Shaunzio Member

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    * Fix for "argv" information passed to homebrew software
    * Fixed save size for 4323, 4568
    * Game compatibility fixes (DSi 0040, 4356, 4747, 4748)

    http://www.edge-ds.cn/download.html

    enjoi [​IMG]
     


  2. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,187
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
  3. Chanser

    Member Chanser :o

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    1,648
    Country:
    Macau
  4. daniel709

    Member daniel709 Majesty Lord

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    137
    Location:
    Chizuru's Heart
    Country:
    Singapore
    they put only version 1.8 theres no 1.9 !!!
    nvm found it at filetrip thanks chanser!!!
     
  5. epic_cookie

    Newcomer epic_cookie Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    43
    Country:
    Australia
    im a very late person
    wheres this 1.9 update its not on their official cn/ site

    dont have to give me a link just how to get it




    sorry found it my bad didnt read last post
    hopefully fixes HG/SS
     
  6. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    i can confirm that it works.

    i got up to the first badge no problems (beat the gym dude) and then got the egg, anyway, i already have the original game.

    happy pokemon-ing

    ... the EDGE appears to be the best clone ever ! same as cyclo minus the extra features, like RTS.
     
  7. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    com on, DSTT +YSmenu update already XD
     
  8. nvidia5500

    Newcomer nvidia5500 Member

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I can confirm that this works. Almost 2Hr+ of gameplay without any freezing in battles [​IMG]
     
  9. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Sweet. Now only if I had a DS... [​IMG] Oh well, getting an Acekard 2i anyway.
     
  10. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    Played a bit more (even though i can play it legitly [​IMG])

    anyway, through the 3 hours of work i had, no freeze no issues. Had to stop though, battery died [​IMG]

    EDGE... [​IMG]
     
  11. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    does anyone have a single clue of what changes they made to the firmware to make pokemon work?
     
  12. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Yet again, you know who [​IMG] delivers with their budget card [​IMG]
     
  13. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    all R4DS+DSTT user have to try someway to ask the teams with working pokemon for the fix [​IMG]

    only give me the darn hex edit and i add it myself -.-
     
  14. DarkWay

    Member DarkWay tsubasa hiroge

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Location:
    Cornwall
    Country:
    United Kingdom
    I've been playing this since 1.9 was released and kinda forgot to post that it was out so thanks shauzio you saved me the job of doing it.

    for those wondering I have 5 badges and nothing has gone wrong yet [​IMG] [​IMG]
     
  15. Camshi

    Newcomer Camshi Advanced Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Again as we see, CycloDS update, then the beta's combined to create the v1.9 Edge OS. Suspicious none the less but a very very strong suggestion, that Edge is just a less supported sister of TC and only receive updates that the Cyclo confirms working and not the beta platforms.

    Once again, strong support of the Edge Card should stay resolute as it's a very well built card and perfection of a Cyclo clone.

    Keep it up, and well done Edge for being not far behind, will certainly update and stay with their product [​IMG]
     
  16. Chrona

    Newcomer Chrona Advanced Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    Canada
    Great news, now I can plaaay
     
  17. dudereno

    Member dudereno GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    193
    Country:
    United States
    This is a welcome surprise. It shows that team edge have broken away from the normal point releases and updated the card half way through the usual CycloDS beta cycle. I hope this isn't just because of the recent high profile releases and they continue to support the card with frequent updates.
     
  18. ferofax

    Member ferofax End of the World

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    2,564
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    i'm so glad i went with EDGE then and not the R4 (which was the fad among cheap flashcarts then).

    btw, i got a question. ever since 1.45 (i think), i've never updated my cheats.dat, only using the EDGE firmware. is it needed for the game fixes, or are those fixes all built into firmware itself? i'm holding on to my old cheat.dat, mainly because i got hot custom codes there for a few games that are not mainstream. plus, it's also a way to keep from tempting myself from cheating more (no cheats available means no cheat, period).
     
  19. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    I was surprised that the new firmware is 1.9. Why not 1.82 or some other name because the fix only for some game and not include new fiture.
     
  20. thegers

    Newcomer thegers Newbie

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom

Share This Page