EDGE good choice?

Discussion in 'EDGE' started by Tyrant00, Jun 22, 2009.

Jun 22, 2009

EDGE good choice? by Tyrant00 at 11:09 PM (4,444 Views / 0 Likes) 38 replies

  1. Tyrant00
    OP

    Newcomer Tyrant00 Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    I now have a R4, but since I want to have some more options, plus i want to play GBA games, i'm looking for a new card..
    Should I go for a CycloDS or a EDGE? And which card operates the best with slot 2 cards?
    Options I want:

    able to run Lameboy
    able to run moonshell
    able to run smoothly with another card2 slot (EZ flash? No idea about slot 2 cards..)
     


  2. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    I've heard no problems of either card having issues regarding the EZ Flash 3-in-1 device.
    -

    Overall, I would go with EDGE, since it's newer, and less likely to be copied by clones.
     
  3. Tyrant00
    OP

    Newcomer Tyrant00 Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    Thanks for your help Brian.
    I'm going to read some reviews. I heard some good stories about M3 and Acekard as well.
    I just want a smooth looking menu, flawless GBA gaming (just load slot 2, and play!), real time saving and advanced homebrew (DLDI)/skinning...
    I just wonder what's the best overall card.
     
  4. trojax

    Newcomer trojax Member

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    Greece
    EDGE is LOOOOOOOOOOOOOOOL!
     
  5. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    No problem, but sadly, if you're looking for a cart that has Real Time Save, I guess Cyclo is your best bet on that one. EDGE does not support it. Maybe in future firmware upgrades, but as of now it doesn't [​IMG]
     
  6. Tyrant00
    OP

    Newcomer Tyrant00 Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    Hmm ok that's a pity..
    Does EDGE has a automatic DLDI patcher? I'm not a big hero in homebrew, i even can't get moonshell 2 to work..
    I'm going to watch some reviews to see which has the smoother looking menu's.
    I really want to skin my own menu, but I guess both cards can do that?
     
  7. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Pretty sure it does have Auto DLDI patching. Can anyone confirm? I'm not totally sure. [​IMG]

    And yup, you can skin your own menu on both carts . 100% sure on that. [​IMG]
     
  8. bejiman

    Member bejiman GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    149
    Country:
    Philippines
  9. Tyrant00
    OP

    Newcomer Tyrant00 Member

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    I think I'm going for the M3, I really dig the good compatibility with GBA games/slot 2. Plus it has a nice menu too.
    Thanks for the help Brian!
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    EDGE not the best yet not the lousiest
    but in general is just waste of your money due to poor team support
     
  11. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    Good choice for only ds games.
    Doesnt have much.
     
  12. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Since EDGE DS is almost the same as Cyclo DS it´s a very good card for a very good price
     
  13. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    hey wait a minute i mean really
    "poor team support"
    the edge team support is only as good a the cyclo's in terms of firmware updates for the obvious reason and while it might not have real time save i really see no need for it in a game as the provided saving is adequate
    it has auto DLDI patching and everthing the cyclo has except real time save, slow motion and in game .txt reader and the edge is about $30-40 cheaper on dealextreme I HAVE ONE IT HAS NEVER FAILED ME AND YOU WON'T REGRET GETTING ONE !!!!!!!!
     
  14. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    It just failed on black sigil cheat codes for me [​IMG]

    ak2 WORKS
    but
    EDGE fails [​IMG]

    with my reason above can i say it doesn't work as well as cycloDS?
     
  15. bejiman

    Member bejiman GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    149
    Country:
    Philippines

    OBJECTION!!!

    Here's my evidence, http://edge-ds.cn/?lang=en&page=news
    ^ - Check the 6/10/08 entry
     
  16. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    [​IMG] nice one

    i bet that he doesn't even own an EDGE.

    im now officially worried though, its been sometime we haven't got a firmware update [​IMG]
     
  17. bejiman

    Member bejiman GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    149
    Country:
    Philippines
    Star Wars Jedi Alliance is not working and Republic Heroes is going to be released in 9/15...I wish they can fix this...
     
  18. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Of course he doesn't own an EDGE. He's a troll who should be banned by now but the mods tend to like him? He pisses me off badly.

    And I know...last update was back in March. But then again, all the newer games seem to be working fine. But they could at least just release a simple hardware upgrade if possible. Still waiting for the, "Real Time Save" feature. [​IMG]
     
  19. taken

    Member taken GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    520
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    Star Wars Jedi Alliance is not working on the Edge or the CycloDs.

    Because I have got those carts.
     
  20. ShigeruTR

    Member ShigeruTR GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    151
    Location:
    Turkey
    Country:
    Turkey
    I have EDGE
    It is neither good or bad.
     

Share This Page