1. AmyGrrl

    OP AmyGrrl Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    48
    Country:
    Canada
    My original DS Lite stopped working a year ago. Then this week someone gave me a DS Lite they didn't want. So I dusted off my EDGE and tried to use it. But for some reason the DS won't see the EDGE. It just boots into the menu every time. I don't even get the error about missing the edge.dat file. I did setup the 8GB Micro SDHC I had correctly and it still won't boot. I did notice some odd behavior with the DS Lite. When I'm at the menu and insert a real Nintendo DS Game. The system won't see it and the system freezes sometimes. If I then restart the system. The DS will see and load the game. I'm not sure what the issue is and I'm leaning towards to a problem with the DS rather than the EDGE. Only real way to know for sure it to try it on a different DS.
     
  2. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...
    Global Moderator

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    26,138
    Country:
    Poland
    Clean the connectors with a q-tip dipped in some high-volume spirit, make sure that both the slot and the cartridge is pristine clean and try again. Games "bleeping in and out of existence" seems to point at a connector issue. ;)
     
  3. AmyGrrl

    OP AmyGrrl Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    48
    Country:
    Canada
    ok. I was thinking of trying that. I just wanted to check first. I will do it tomorrow when I have some time.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - working,