"DVD read error (324)." On wiigator 3.Gamma

Discussion in 'Wii - Hacking' started by EddyWally, Dec 14, 2008.

Dec 14, 2008
  1. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    I use wiigator 3 GAMMA for my backup of Animal Crossing City Folk.
    I've used DVD+R,DVD-RW,but everytime I get this error: "DVD read error (324)."
    I have cIOS249 installed,I have system software 3.2 with the shop channel patch.
    Help meh.
    Thanks
     


  2. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    check out my signature for my cIOS Error code guide....

    -kitt050383

    also did you manually install IOS 38????
     
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    IOS249 isn't your cIOS, which do you have?

    DVD+R and DVD-RW are bad choices for newbies, if you use DVD+Rs you have to set the booktype, and not every wii drive is capable to read DVD-RWs.

    There are a few IOS files on the game did you install IOS35 and later? (Only install if you don't already have it)
     
  4. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    Look,I'm an newbie in cIOS (I don't even know what it is).
    How can I see wish cIOS I have? I've tried anytitle deleter but i'ts gives meh errors ;(.
    (Oooh,and I don't want to brick my wii.)
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you are at 3.2 you should be able to use AnyTitleDeleter, but you shouldn't delete anything until you really know you have to.

    The only thing you could retrieve about your cIOS is the version, 7 would be good, 5 or 6 bad. Just look at the installer you used.
     
  6. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    Ok,first,i've instaled The cIOS with the sonic thing.Then,I've installed the waninkoko rev7 thing,but I get this error:

    (network)
    ...
    SUCCESFULLY DOWNLOADED...
    [*] INSTALLING CUSTOM IOS...PLEASE WAIT...
    >> Installin g ticket... ERROR (ret = -2011)
    [*] COSTUM IOS INSTALLED SUCCESFULLY!

    Press any button to restart the wii.
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    "sonic thing" ???

    You are sure you are at 3.2 ?
     
  8. david432111

    Member david432111 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    859
    Location:
    Denmark
    Country:
    Denmark
    You're getting that error because it's bad media or a bad burn. I had the same error, but as soon as I burned the same thing on a Verbatim dvd-r it worked. I haven't had that problem since.

    P.S: The wii doesn't really like dvd-rw of any quality, so no reason in buying higher quality dvd-rw's.
     
  9. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    Yes,but I have the wii shop patch.
     
  10. TriLLioN

    Member TriLLioN GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    106
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Sonic thing: cIOS installer with the sonic icon holding a wii remote? XD idk
    Try to follow DjTaz's instructions. ^^ He tells you how to install it to getting DVD-Rs to work.
     
  11. Distrance

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    344
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    Forget about the ciOS:es and everything. Go to nearest shop, now. Buy one or more of DVD-R and try it. See for yourself that it works. +R rarely works, and same goes for RW.
     
  12. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    Ok,Tomorrow.Cause today i'ts Sunday and i'ts allready 19:47 here [​IMG]

    So,I'll buy a DVD-R,but here,there are no Verbatim.Ant other good marks?
     
  13. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I have all my games at DVD+R and thy work, i think people think DVD+R rarely works, because it's true(when you don't use bitsetting).
     
  14. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    So,I can burn them on DVD+R?
    I'm confused now.
     
  15. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You can, but you have to set the booktype to dvd-rom.
     
  16. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    Oh,but I think I just gonna buy DVD's tomorrow,thanks.
    Any good mark for -r DVD's?
     
  17. TriLLioN

    Member TriLLioN GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    106
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Just try using verbatims DVD-Rs if you want to find good dvds (dvd-rs are always the best [​IMG] )
     
  18. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    I think there are no verbatims in my town...
    Any others?
     
  19. Shichibukai

    Member Shichibukai GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    184
    Location:
    Teeworlds!
    Country:
    Spain
    Verbatim isin't a shop it's a "type" of DVD's

    Also all my games (exept SSBB) are in Sony Dvd+R and all work

    SSBB is the only because i needed a DL, and it's the only one that gives me 324 Error ( Did you try to reboot with hooks or just try it again without Rebooting?) it's a Verbatim Dl DVD-R After i do that it usually works, sometimes i have to try it again
     
  20. EddyWally
    OP

    Newcomer EddyWally Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    Belgium
    Yes.
    No,I mean the shops were I can buy those DVD's haven't verbatims.
     

Share This Page