DSTWO buzzing sound

Discussion in 'Supercard' started by DSdonkey77, May 11, 2011.

  1. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    Hi, ever since I updated my dstwo to 1.09 firmware there has been a loud buzzing sound after I soft reset, it usually goes away when I start a new game though, but sometimes it doesn't, this is VERY annoying as it overpowers the game's volume it does go away if I mute the volume but then the game has no sound. Any reason why this is happening?

    Thanks
     
  2. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,755
    20,499
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    1.11 fixed that
     
  3. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    I'm on 1.11
     
  4. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,755
    20,499
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
  5. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    Yeah, I've formatted the card during the reign of this problem to no avail, lol
     
  6. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,755
    20,499
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Just make sure, does any other game or flashcard you know make that buzzing sound?
     
  7. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    No, it's only after a soft reset, mainly in the ds game menu
     
  8. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,755
    20,499
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Weird [​IMG] They said they fixed that. Now I am wondering what's up with that
     
  9. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    Yeah me too, I guess I'll just wait until the next update and see of it persists. Thanks [​IMG]
     
  10. Terminator02

    Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Member
    4,517
    309
    Apr 10, 2010
    United States
    Somewhere near monkat
    i remember somebody else having this same problem, i don't ever remember him finding a solution though, sorry
     
  11. Ammako

    Ammako GBAtemp Guru

    Member
    6,406
    3,540
    Dec 22, 2009
    Canada
    EOS 1.11 0322 was supposed to fix that, but I've still been getting that sometimes.
     
  12. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,755
    20,499
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Supercard team claimed they fixed it with the "sonic boom" thing
     
  13. Terminator02

    Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Member
    4,517
    309
    Apr 10, 2010
    United States
    Somewhere near monkat
    i'm talking about someone else who was on 1.11 3/22
     
  14. pokefloote

    pokefloote GBAtemp Addict

    Member
    2,670
    1,067
    Mar 20, 2009
    United States
    This happened to me yesterday even on the latest firmware and EOS. Only happened once though, after a soft-reset. Never happened again. (But I barely received the DSTWO yesterday.)
     
  15. leeday100196

    leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Member
    621
    2
    Sep 24, 2010
    My computer in Sharpedo Bluff
    Not happened to me yet...

    EDIT: 333rd post! [​IMG][​IMG][​IMG] Halfway to 666 [​IMG]
     
  16. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    Thanks guys, hopefully the new 1.4.2 eos will fix it!
     
  17. Terminator02

    Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Member
    4,517
    309
    Apr 10, 2010
    United States
    Somewhere near monkat
    it's not eos 1.4.2, that is the latest DSi firmware version, which blocked the DSTWO along with most other flashcarts

    they simply rereleased 1.11 with a patch to work on 1.4.2

    Edit: that basically means that it probably didn't get fixed
     
  18. DSdonkey77
    OP

    DSdonkey77 GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Feb 20, 2011
    Canada
    The Peg
    You're right, it didn't [​IMG]
     
  19. Van_Tastic

    Van_Tastic Member

    Newcomer
    35
    0
    Mar 14, 2009
    Macau
    I have a pretty similar problem, but it does it with ALL the games wether I soft reset or start the game normally, I have a buzzing sound that cannot be heard unless the music stops playing and trust me it is REALLY annoying when you play with earphones. I tried to format my SD card using the formatter but there is no change. I also tried a couple of other earphones but still having the same result, and it's not coming from my DS either coz when I play on a normal cart I don't get that sound same with my shitty M3 DS Real.

    Any solution ? [​IMG]
     
  20. Terminator02

    Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Member
    4,517
    309
    Apr 10, 2010
    United States
    Somewhere near monkat
    mute the volume

    but seriously, i don't know, this has been a weird problem with the dstwo for a while, it only happens to a few people