1. rasputin

    rasputin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    937
    Country:
    United States
    What we need is someone to confirm these latest batch of fakes from DX die quickly with 1.15 firmware too. Then it should be clearer wether it's 1.16 (first version?) that's killing them or it's just a bad production run from the cloners.
     
  2. Maedhros

    Maedhros GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    897
    Country:
    Brazil
    If I have DSTT on my Supercard (with the triple loader) and just use use Ys Menu (not DSTT firmware), can it damage my card?
     
  3. mega man x

    OP mega man x Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    What I don't understand is how mine just started to degrade after at least 6 hours of CT play. If it was a fake killer and mine is one, then it should have gone quickly on the first boot, like my brothers. The other question is whether any of you guys can boot the DSTT without a memcard. I did it three times with the older card, 2 times without and one with. The time with the memcard I was able to run a game. I am at a complete loss here. Is it possible I "tweaked" my old card when I took it out to test the fake? That was when It started giving me problems. Are there any suggestions?
     
  4. curiousmike

    curiousmike Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    I have two different TT cards, purchased from DealExtreme, but about 6 months apart ( came in different packaging. )

    Neither have been able to boot without a memory card.
     
  5. StylusSamurai

    StylusSamurai Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    DSTTs need a menu downloaded to the microsd card in order for it to run, it doesn't have internal menus
    well, none that I know of
     
  6. Syao4

    Syao4 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    Iceland
    CT killed my DSTT too I guess...
    When I turn on the DS, it keeps loading forever \:
    Any way to fix it?
    (And I didn't even start playing CT, I just pasted it into the folder, along with deleting some older games. )
     
  7. Dark_Void

    Dark_Void Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    DSTT Users: DO NOT RUN THE PATCHED FILE. On 3 seperate DSTT's it corrupted the TF every time. The cheat code bypass works 100%, just use that.
     
  8. Syao4

    Syao4 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    Iceland

    Could you please elaborate?
     
  9. Dark_Void

    Dark_Void Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    Canada

    See:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=118540&st=0

    There is no need to ever patch the game, just save that code as "On" and it'll run fine every time.
     
  10. Syao4

    Syao4 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    Iceland
    Thanks, to use it I just open the .bat file?
    It seperates the ROM to two files..
    Edit:
    Hmm yeah I guess I'll just use the japanese version with the codes, thanks.
     
  11. Dark_Void

    Dark_Void Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    I revised the link on the first page. I have no idea if that patch works and I recommend against using a patch. Check the revised link and use the cheat code on the first page of that thread.
     
  12. Dark_Void

    Dark_Void Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    Hmm yeah I guess I'll just use the japanese version with the codes, thanks.

    The code on that page is for the english version. Of course the japanese version is exactly the same unless you want to play in French.
     
  13. supermoose

    supermoose Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Hello i am new here but after looking around on the internet for this exact problem, i have a card thats killed using the 1.6 firmware which i got 3days ago from DX i can confirm that mine is a fake and matches up with the fake picture so be ware there current batch apears to be fake.

    oh btw it wasnt killed playing chrono trigger only game i played on was guitar hero WT i did notice this happened when i put on DS organiser tho
     
  14. mega man x

    OP mega man x Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    what I meant by boot was the microsd smiley that asks for the card. You know: "card?" "menu?" That's that i meant. Sorry I didn't clarify. Also I played CT with the Jap version using the cheatcode Database with "non-m3" selected with firm 1.16
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Trigger, Chrono, Death