DSiShop bypass without firmware upgrade

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by islamy, Aug 4, 2009.

Aug 4, 2009
  1. islamy
    OP

    Newcomer islamy Newbie

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Egypt
    Guys,

    It's my first time post after long time reading... I had a little observation that I would like to share with you. Last week I bought 2 DSi for my daughters from the states and they had 1.2U, I wanted to use the complementary 1000 points and get some stuff for the girls. I had to update to 1.3U in order to have access to the DSiShop, and that's what I've done with the first DSi..

    As for the second one, I started the upgrade process (as the first one), however, the rounter hanged and something went wrong with the connection. I had a connection time-out error on the DSi, I went back to setting and I found that it's still on 1.2U. So, after restarting the router, I went back to the DSiShop in order to re-apply the upgrade... Well, I was surperised that I was able to access the DSiShop and I was able to download 2 DSiWares..

    What I've been thinking of is that; if cool DSiWares are released after 1.4 (ex. Flipnote Studio), would it be possible to start the upgrade and in the middle of the process - let's say; shut down the router. Would this enable us to access the Shop and download whatever we want while we still on 1.3 enjoying our flashcards?

    Well, I can't confirm this 100%, however, thought to share my experience with you and if anyone can confirm this, please let us know..

    Thanks
     
  2. retiredjerk

    Member retiredjerk GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    251
    Country:
    cool idea..try it..doesnt seem like it can brick the DSi or can it? haha..lemme know
     
  3. TheDestroyer

    Member TheDestroyer GBAtemp's Official Keyblade Masterâ„¢

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    My Destroyed Village
    Country:
    United States
    I thought of this too when there was an update (1.4) that blocks flashcart..
    I thought that by interrupting the update you could still use flashcarts and enjoy the new updates at the same time..
    However, i never really tried it.. and probably won't considering the consequences and frankly, i don't think that it would work..
     
  4. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Wow, that's pretty awesome. Maybe other exploits like this could be made?
     
  5. indask8

    Member indask8 New Member Forever

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    987
    Location:
    Look at the Flag...
    Country:
    France
    I'm pretty sure shutting down the router at startup/middle of the update is not dangerous...

    If the DSi brick, then, nintendo's programmers are really lame (online firmware updating is not dangerous, as long as you entirely download the firmware and do a crc check)...
     
  6. islamy
    OP

    Newcomer islamy Newbie

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Egypt
    I do agree with you that the official update would never brick your DSi or Wii, as it download everything first & check their consistency then the installation occur, actually, on my second DSi, I went to setting for performing the update for second time and it was so quickly, it seems that it has resumed downloading the update rather than starting from the beginning, then it was actually installed and the DSi became on 1.3U..

    As I said before, I just want to share an observation with you guys, when 1.4 is released in US, I'll try to do it & I'll let you know the outcome..
     
  7. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Well if it's downloaded and checked before any installation process occurs then that would mean it doesn't matter if you reset the router because it wouldn't affect the installation just the download and it wouldn't install only half the download since it would either be corrupted or it would just start from where it left off. Which means resetting the router shouldn't do anything to your installation it might at the very right moment though...anyways yah...I'm not calling you a lier, I'm just calling you damn lucky.
     
  8. Man18

    Member Man18 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Messages:
    1,006
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    1 Start the update...
    2 Wait till 1/2 way through and SHUT OFF THE INTERNET
    3 Hope that since it downloads then updates it will work the way you want it.


    Silly idea.
     
  9. ilovengage

    Member ilovengage GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    427
    Country:
    Austria
    You definitely won't brick your DSi by disabling the WiFi connection - it's just something that can happen everytime. The only thing that should be a problem would be running out of battery while updating.

    My theory to what occured to you is: Nintendo doesn't update the system as a whole image file, but parts of it. Maybe or example your DSi downloaded the Shop channel data, installed it, then it loads the next part and installs it, and so on, till everything is up-to-date. At least that's the only reason how I could explain a partly updated system like yours. But I wouldn't bet on that when trying to update your DSi cause you never know what it updates first [​IMG]
     
  10. ilovengage

    Member ilovengage GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    427
    Country:
    Austria
    Sorry, double post. Had problems with the browser.
     
  11. Aurora Wright

    Member Aurora Wright GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    1,391
    Country:
    Italy
    That's probably because it only installed the updated Shop Channel and not the System Menu (they're two different titles, like on the Wii).
     
  12. GreatZimkogway

    Member GreatZimkogway Touhou Fanatic

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    2,140
    Location:
    Imoriata
    Country:
    United States
    So has anyone else been able to do this? And if so, is there a real, full explanation on how exactly to do it? That'd be useful...
     
  13. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    Well it could brick the dsi, but you should try and see if you can make a famous discovery [​IMG] But i highly doubt it will brick it, since thats pretty much the same as turning off the router of yours. Nice observation xD
     
  14. Technik

    Member Technik GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    794
    Country:
    United States
    So is it ok to try this? And then stop midway?
     
  15. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    i guess you could try it
     
  16. Technik

    Member Technik GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    794
    Country:
    United States
    Im gonna try it. But should i stop halfway or like 75% just to make sure i got it?
     
  17. Technik

    Member Technik GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    794
    Country:
    United States
    I'd not reccomend doing that. I did it and idk what happened, but my flashcart is blocked,i can go to the Shop channel, It says 1.3U and i can't send pics to facebook. I'll live but, just a heads up to those going to try.
     
  18. retiredjerk

    Member retiredjerk GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    251
    Country:
    thsnks for taking one for the community..sucks though.
     
  19. Fabis94

    Member Fabis94 Xbawx playa

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    847
    Country:
    Latvia
    So someone needs the exact percentage for this to work. Charmandersrule, i think you stopped at the wrong time where it had already blocked all flashcarts but didn't have the new stuff installed yet.
    If we find the right percentage then it will work.
     
  20. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    u shuld realise tht this is not confirmed exactly how to use this method which is possible...
    confirm then check or else flashcart going down unless ur r4i
     

Share This Page