Dsi problem

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Natalie88, Jun 22, 2011.

Jun 22, 2011

Dsi problem by Natalie88 at 9:16 AM (903 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Natalie88
    OP

    Newcomer Natalie88 Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Has an r4 card in it and on screen it says data system error? Does need to update the firmware on the R4? or any advice?
     
  2. Zekrom_cool

    Member Zekrom_cool I respect faith, but doubt is what gets you an edu

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    915
    Location:
    Heaven [N's Castle]
    Country:
    India
    Try the retrogamefan updates. It might help.
     
  3. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    Could we have more details please?
    1. Which R4 card are you using? Please give the website of the manufacturer, it should be on the box or even on the cart itself.

    Does it say "R4i" or just "R4"? R4is work on DSis, "R4"s usually don't.

    2. What Firmware is your DSi running?

    3. When does this error occur? Right after you load the cart into the DSi? Or when you are trying to access the cart on your DSi, or when you are loading the games? If the R4 cart has an icon after you load it inside the DSi, what is it?

    And so on. It's a bit hard to help you without the relevant details, you know. Without sufficient clues all we can do is guess at the problem. The more you give us, the more we can help you figure it out. Thanks.
     
  4. Natalie88
    OP

    Newcomer Natalie88 Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    molh394, Thx very much firstly! i bought r4 card not r4i from uk site, just this one: http://www.r4flash.co.uk/product/r4-v3.2-w...-ndsl-nds-95105
    Or is it a r4 clone?
    This issue troubled me several days...
    Do i need to check the URL on the packaging or update the firmware on the R4?
    [​IMG]
     
  5. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    I've heard that type of R4 doesn't work on DSi handhelds, but I'm not sure.

    Off topic, but when I first saw the title of this thread I read it as "Dis Problem".
     
  6. Natalie88
    OP

    Newcomer Natalie88 Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Heh... loool [​IMG]
     
  7. eggsample

    Member eggsample punahussy

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    529
    Country:
    Poland
    goto shoptemp
    check r4 is what for
    buy proper cart for 1.4.2
     
  8. Lights

    Newcomer Lights Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    Sorry but regular R4's don't work on DSi you need to get an R4i for that. Some good sites that GBATemp has reviewed and authenticated are here
     
  9. Sebastian

    Member Sebastian GBAtemp Regular

    Joined:
    May 3, 2011
    Messages:
    129
    Location:
    Chicago
    Country:
    United States
    Choosing authenticated and reliable site, and purchasing high quality cards..
     
  10. Miss Panda

    Member Miss Panda GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    568
    Country:
    United Kingdom
    That is not a UK company it is a Hong Kong company.
     
  11. Buleste

    Member Buleste Old Fart

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    852
    Country:
    United Kingdom
    and judging by the error message you have then your DSi is on firmware 1.4.2 which means your screwed as you went for the cheap option and bought a crappy R4i card.

    As Miss Panda pointed out that is not a UK site it is a Hong Kong site which has .co.uk as it is illegal to sell flashcards in the U.K. (except in the Channel Isles). If you want to buy a new card from a U.K. based site then try www.xpertron.co.uk it is more expensive than a Hong Kong site but your card will be delivered a lot quicker. Also if you do get a new flashcard don't bother with an R4/R4i card get an AceKard as they are only slightly more expensive but they are well supported and have many more features.
     
  12. Schnida

    Newcomer Schnida Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    71
    Country:
    Switzerland
    Just set the date a year back and problem solved [​IMG]
     

Share This Page