DS two problems

Discussion in 'Supercard' started by Dialga.The.Maste, Jan 13, 2011.

Jan 13, 2011

DS two problems by Dialga.The.Maste at 11:43 AM (1,116 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Dialga.The.Maste
    OP

    Member Dialga.The.Maste GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    143
    Location:
    Earth
    Country:
    Canada
    NDS Games(not DS_game), Iplayer and DS2x86 does not load on my DSTWO.
    I already tried reformatting (with panasonic formatter),Redownloading files, using different micro SD cards but no luck.
    I don't want to be stuck with a DS that only plays GBA games.
     
  2. EvangelionEX

    Member EvangelionEX GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    260
    Country:
    Singapore
    What are some of the situation you met? Like black screen or something?
     
  3. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Now that IS weird - you've done everything I would've suggested & it'll still not working
    (although.... perhaps there's something wrong with your cardreader, could THAT be corrupting files on transfer ??)

    One thing to ask (not that it'll help) but when you say 'NDS games(not DS_game)' do you mean that you can select 'DS_game' from the 'plugin' menu & it'll start but it doesn't show any NDS games OR it starts & shows NDS games but when selecting a game it doesn't run ??

    Oh - one last thing I just thought of while typing.....
    What are you using (PC wise) - Windows XP,Vista or '7' (I assume you're using a PC and not a MAC etc)
     
  4. Dialga.The.Maste
    OP

    Member Dialga.The.Maste GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    143
    Location:
    Earth
    Country:
    Canada
    OK now it loads most DS games (seems to have fixed itself?)
    Games that still don't work are:
    Pokemon Black/White (ENG V7)
    TWEWY
    Pokemon Ranger 1,2 and 3
    Zelda PH and spirit Tracks

    Oh yeah for clarification these games just get stuck at loading but never finish,I almost waited 15 minutes but still nothing and I'm using Windows 7.
    EDIT: Tried using a different card reader, no luck.
     
  5. EvangelionEX

    Member EvangelionEX GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    260
    Country:
    Singapore
    Stuck at loading screen...Hmm, did it HANG at the loading screen or just go blank?
     
  6. R A W R

    Newcomer R A W R Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Just Checking Do You Have The Latest EOS And Patch
     
  7. Dialga.The.Maste
    OP

    Member Dialga.The.Maste GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    143
    Location:
    Earth
    Country:
    Canada
    Yes EOS 1.08 and patch 1/13/11
     
  8. R A W R

    Newcomer R A W R Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    There Might Be Something Wrong With Your SuperCard
     
  9. Dialga.The.Maste
    OP

    Member Dialga.The.Maste GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    143
    Location:
    Earth
    Country:
    Canada
    Tried newly formatted card with only one game on it, does not work.
    EDIT: Tried it on yet another Micro SD card,999 now works!
    Incidentally both non-working Micro SD cards were 8GB class4
    Now I'm using a 4GB class6 and it loads games,iPlayer and DS2x86.
     
  10. EvangelionEX

    Member EvangelionEX GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    260
    Country:
    Singapore
    Strange...I don't remember DSTWO having SD card problems... [​IMG]
     
  11. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Did you use panasonic Formatter ?? and did you do a 'quick format' or a 'full format' ??

    I can tell you now I've just solved a problem which turned out to be the MicroSD card (a Kingston 8Gb Class 4) in the end (Read about it here)
    Basically a homebrew wouldn't run on the Kingston, but after trying it on other cards - it did work, despite me [quick] formatting the kingston several times it still wouldn't work.
    Out of desperation I did a 'Full' format - & now it works fine
     
  12. Dialga.The.Maste
    OP

    Member Dialga.The.Maste GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    143
    Location:
    Earth
    Country:
    Canada
    Yes I did use the "Full format" and Panasonic formatter 3.0
     
  13. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    well what brand were those cards?
     

Share This Page