Drive light flashes twice fast when bricked?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by greycloud, Mar 27, 2010.

Mar 27, 2010
  1. greycloud
    OP

    Newcomer greycloud Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I possibly have a low level brick since nothing is shown on the screen, not even the warning screen. My tv says there's no signal :/ but! why does my drive LED light flash blue twice really fast?! Does that indicate anything?
     
  2. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    I think it means BootMii is installed as Boot2.

    Get an SD Card with the right files and see if it's true.
     
  3. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    That definitely means you have Bootmii as boot2 installed.

    start it up by having the "bootmii" folder on your sd card.
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    It means you weren't a moron and actually had some form of brick protection. Even if you don't have a NAND backup you're definitely in a better spot than you could have been.
     
  5. greycloud
    OP

    Newcomer greycloud Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    anyways, what should I do next? All I see is a blank screen, I have the bootmii folder in the root of my SD card. Nothing shows up
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    I assume you've got armboot.bin and ppcboot.elf in there, along with a properly configured bootmii.ini?
     
  7. greycloud
    OP

    Newcomer greycloud Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I actually took it from someone else because I lost that bootmii folder. Yeah I mean I have the folder in the root and nothing displays anymore.
     
  8. gameking66

    Member gameking66 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    576
    Country:
    United States
    Check for a compatible SD card and make sure you have the proper bootmii files, the drive light shouldn't flash twice if you have a compatible card and the correct files, it should display the bootmii menu.
     
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Make sure the value in bootmii.ini matches your region or it might not display anything.
     
  10. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    make sure your bootmii.ini file has the following text (if it doesn't replace the text with the following and save it)
    Code:
    VIDEO=NTSC
    BOOTDELAY=0
    also, make sure u r using a compatible sd card, it often doesn't like certain sdhc cards
     
  11. WiiHoney

    Member WiiHoney GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    did you try holding the reset button on the wii right after you pressed power?
     
  12. rmbell

    Newcomer rmbell Advanced Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    63
    Country:
    Canada
    Make sure that the copy of bootmii they gave you isn't sneek....
     
  13. urherenow

    Member urherenow GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    2,522
    Location:
    Japan
    Country:
    United States
    I hate to ask the obvious... but have you tried turning your Wii on without the SD card in it?
     

Share This Page