Downgrading my Wii.....

Discussion in 'Wii - Hacking' started by memevertical, Nov 27, 2008.

Nov 27, 2008

Downgrading my Wii..... by memevertical at 2:11 AM (1,457 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Hi, I have installed HB Channel, and the 0.3g Gator loader......I also have 0.3b loader, DVDx installed well, everything went ok, but I just cant play a backup game. I have 3.3u, so my question is, do I need to downgrade to 3.2?

    Thanks.
     
  2. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    0.3g should work. Are you getting errors? We need more info.
     
  3. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    needed info...
    cios revision
    game
    type of disk
    where did dvdx install to
    installed before or after the launcher
     
  4. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Here's a summary:

    Bought Wii
    Installed HB Channel
    Installed cIOS36 Rev7
    Installed DVDx for IOS247
    Installed Gator 0.3 gamma
    Downloaded Animal Crossing CF, 4.37GB
    Burned Maxell DVD-R at 3x DIDNT WORK. BLACK SCREEN.
    Burned Verbatim DVD-R at 4x DIDNT WORK. BLACK SCREEN.
    Installed WAD needed to play game. DIDNT WORK. BLACK SCREEN.
    Tried using hook. DIDNT WORK. BLACK SCREEN.
    Re-installed 0.3 gamma
    Re-installed cIOS36 Rev7
    Tried again with both DVDs. DIDNT WORK. BLACK SCREEN.

    Any ideas?

    Thanks.
     
  5. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
  6. Darknesss

    Newcomer Darknesss Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    I bet you didn't install the cIOS for the backup loader
     
  7. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    [​IMG]

    Posts merged

    Try installing the ios that animal crossing needs.
     
  8. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    I tried that, I installed IOS38-64-v3609.wad and still got the black screen.......

    But, just to be sure, I should be able to play burned games with Wii 3.3u right?
     
  9. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    3.2 Is usually reccomended, but yes you can from 3.3
     
  10. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Ok, I just downloaded Mario Kart, applied Brickblocker and burned at 4x and it worked prefectly.......I dont know what might be wrong with Animal Crossing [​IMG]
     
  11. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Get AnyTitleDeleter... no, just listen...

    Run it from HBC. Don't delete anything, just list the IOS's it finds... that will help us determine what you need to do next.

    Any anyway, Animal Crossing CF should have only been a 444Meg download... after you extract it, it's 4.3gig... make sure you download the 444meg version. It's all set to run for you, with update blocker already applied...
     
  12. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    Wait, am I missing something? I didn't have to install IOS38 to get Animal Crossing running. I have Starfall installed, if that's a factor...
     
  13. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    @zidane: I went into Anytitledeleter but dont know where to look for that.....

    @nin10dofn: You must have 3.2, I have 3.3u.

    I just burned the game CARS and it also worked perfectly.
     
  14. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    Well is there anything that I won't be able to do if I don't install IOS38?
     
  15. legoblocks

    Newcomer legoblocks Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    Canada
    I had the same situation as you. But when i tried using WiFi it wouldn't work completely. I could open my door to allow guests, but they couldn't enter my town until i had IOS38.
     
  16. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    @zidane: it shows the following IOS: 4, 9, 21, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 20, 22, 28, 30, 31, 33, 34, 35, 36, 37, 249, 38.
     
  17. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    Anyone else want to confirm this?
     
  18. memevertical
    OP

    Newcomer memevertical Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Ok, I got it working. This is what was going on.

    I burned the Downloaded ISO image to Maxell DVD-R at 3x, and Failed.
    I BrickBlocked the Downloaded ISO image and burned to Verbatim DVD-R at 4x, and Failed.
    I burned the Downloaded ISO image to Verbatim at 4x and Worked.

    So 2 things could've been the problem. The Maxell DVD-r dont work with Wii, or burning it at 4x is better than 3x. But this was the final comparison.

    Downloaded ISO Image with Maxell at 3x - FAILED
    Downloaded ISO Image with Verbtim at 4x - SUCCESS

    Just thought people might find this useful.
     

Share This Page