1. jamespoo

    OP jamespoo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    668
    Country:
    New Zealand
    i know you can run windows via dos box on a ds using flash cart but is there any for the 3ds as it would make it a lot more easy to run games
     
  2. proflayton123

    proflayton123 Sakura思い
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    6,032
    Country:
    Japan
    Why run windows on a 3ds when you can use a VM or Wine?
     
  3. jamespoo

    OP jamespoo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    668
    Country:
    New Zealand
    you can't use vm or wine on a 3ds as far as i know plus i would rather use it on my 3ds as it portable
     
    MarioMasta64 likes this.
  4. MarioMasta64

    MarioMasta64 hi. i make batch stuff and portable shiz
    Member

    Joined:
    Dec 21, 2016
    Messages:
    2,148
    Country:
    United States
    you do the same thing for 3ds as you would for ds dosbox is the same :/ if it doesnt have keyboard input just put the commands in an autoexec.bat
     
  5. proflayton123

    proflayton123 Sakura思い
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    6,032
    Country:
    Japan
  6. souler92

    souler92 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    394
    Country:
    Netherlands


    to answer your question.

    yes you can startup w95 on 3ds, no the 3ds isnt powerfull enough to make it quick..

    also the dosbox for 3ds isnt very wel developed(no virtual keyboard or whatsoever)

    now when you try to run dos games , its pretty hard setting it up, especially when it needs disc readings.....


    i have hasseled with the game "rama" for dos, after some long time fiddling with it i got it to work. but the 3ds is just waaaay underpowered for that kind of emulation..


    sooo long story short, dont do or try it. its not worth it
     
  7. jamespoo

    OP jamespoo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    668
    Country:
    New Zealand
    that sucks as dosbox on the ds was quite good
     
  8. souler92

    souler92 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    394
    Country:
    Netherlands
    never used dosbox on the DS, but really i tried some hours to get dosbox running on a good speed. but its just not capable... i think due to limited development.... the game loads but is laggy as shit. like 3-8 fps?? dont even mind the sound fuckup lol


    there isnt even a good article about the dosbox on 3ds , thats why i had a hard time getting the games too open
     
  9. elhobbs

    elhobbs GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    905
    Country:
    United States
    I think you may be confusing dosbox for the ds with dsx86.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - windows, dosbox,