1. AeroMaster

    OP AeroMaster Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Ok I've been thinking of buying a DSi but their was a rumor about flashcarts not working on the dsi or crashing the dsi. Any info on this is appretiate.

    PS- is there any flash cart that can play gba games without any slot 2 device,
     
  2. Joey Ravn

    Joey Ravn F*** you, Nintendo!
    Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,337
    Country:
    For the umpteenth time, NO.
     
  3. Ryupower

    Ryupower Brood
    Member

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,976
    Country:
    United States
    No
    DS flash cards will NOT work on dsi
    there a DSi flash card (AceKard 2i) the works on the dsi (so far)
    and
    No
    you must have a slot-2 card to play gba games on the DS
     
  4. Maz7006

    Maz7006 iSEXu
    Member

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,649
    Country:
    o dear, someone was missing out on the whole flashcard story lately, there are only a few cards that work AK2i being one of them, remember Google is your friend, and so is the search feature in this forum.
     
  5. Creqaw

    Creqaw GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    462
    Country:
    Netherlands
    No, DS flashcards do not work and no you can't play GBA games on a DS without a slot-2 device.
     
  6. AeroMaster

    OP AeroMaster Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    so will it brick the dsi
     
  7. TornZero

    TornZero GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    197
    Country:
    United States
    Probably not. But Cyclops Team has produced a version of the CycloDS Evolution for the DSi, but it's not released to the public due to not being perfected (I think, I just know it's been made and sort of works with the JAP DSi).
     
  8. Ferrariman

    Ferrariman Hip-Flop and cRap
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,356
    Country:
    Canada
    No.
     
  9. AeroMaster

    OP AeroMaster Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    will a standard cycloDs work with this upgrade like installing the firmware or will i have to buy a new cyclo?
     
  10. DrkXShadowZ

    DrkXShadowZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    To be honest, I don't think anyone really knows the answer to that question (with the exception of Team Cyclops maybe). No official news has really been publicly broadcasted about the CycloDS concerning the DSi. There was one video posted where Team Cyclops showed a few features of a Cyclo working on the DSi, but because no descriptions were ever given for the video, no one truly knows what will happen yet.

    And unfortunately, the CycloDS forum is still down to this day, so the future is up in the air.
     
  11. WW3

    WW3 Newbie

    there has not been any official word as of yet .. BUT i saw on there site the other day that they removed the future proof text... i can only hope [​IMG]
     
  12. AeroMaster

    OP AeroMaster Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Well hopefully they will find a way.
     
  13. PettingZoo

    PettingZoo yesss
    Member

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,711
    Country:
    There was news about Team Cyclops working on the matter, though they might just be releasing new carts. Also you can not play GBA games on a slot-1 device without a slot-2 device. However, there was news and a video of a guy working on a GBA emulator for the iPlayer on the DSi. Though this wouldn't work on other carts due to the iPlayer having special hardware built into the cart itself.

    Seriously, people need to do more research before replying to things such as this.
     
  14. DanTheManMS

    DanTheManMS aka Ricochet Otter
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,355
    Country:
    United States
    Or in this case, people need to check the date of posting before replying. This thread was made in April!
     
  15. TrolleyDave

    TrolleyDave Philosolosophising
    Former Staff

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Country:
    The guy who started it is the one who bumped it! A little slow on replying to the thread like! lol
     
  16. AeroMaster

    OP AeroMaster Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I wanted more attention on this matter.
     
  17. TrolleyDave

    TrolleyDave Philosolosophising
    Former Staff

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Country:
    How do you mean?
     
  18. RTAgent5

    RTAgent5 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    LOL, he just wants more attention, lust kidding.

    You could check out this video made by the CycloDS team a while ago. Interesting. They also said they wanted to try and update the original CycloDS (I'm assuming via a firmware flash) to work with the DSi instead of releasing a new card altogether.

    Link to Video
     
  19. ProtoKun7

    ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 4
    Former Staff

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,527
    Country:
    United Kingdom
    They announced on the forum that they're developing a new card anyway. Still in development; the date of the release is still only speculation though.
     
  20. AeroMaster

    OP AeroMaster Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I dont want attention on myself I wanted it on the matter itself.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - CycloDS,