does anyone know how to use this tool?

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by aruna, Mar 10, 2017.

  1. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia


  2. MichiS97

    MichiS97 "Leftist snowflake milennial"

    Member
    GBAtemp Patron
    MichiS97 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,323
    742
    Jun 14, 2011
    Gambia, The
    Bavaria
    Well yes, but it's hardly something for beginners who've never messed around with something like that before (for example, created their own cheats in an emulator)
    What would you like to do?
     
  3. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    try to make ntr cheat myself from fort42... but its broken, so sir/madam nanquitas advice me this tools. Ive download it but then im not sure how to open/start using it
     
  4. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    If you just want to use premade cheats you can use NTRCCompiler to make a plugin instead. https://gbatemp.net/threads/release-ntrccompiler-2-0.462445/
    Nanquitas' program has a tendency to crash my 3ds and has pretty limited use (at least until it gets an update that makes the pointer scan useful)

    It's way more streamlined and user friendly.
     
    Last edited by moo2, Mar 10, 2017
  5. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    well thats the problem :)
    ive already make one using fort42 site.. and ntr plugin manager but it seems the codes not working :)
    sir/madam nanquitas advices me this although i assume thats the file

    heres Nanquitas word
    "I recently released an app with a modded NTR to make the search of values easier, maybe you can use it to create your cheats."
     
  6. x06xpower

    x06xpower GBAtemp Regular

    Member
    127
    5
    Jul 20, 2016
    United States
    what game are you trying to create a cheat for?

    and what cheat are you converting from fort42?
     
  7. Nanquitas

    Nanquitas GBAtemp Addict

    Member
    2,081
    1,709
    Sep 29, 2015
    France
    South of France :)
    I was talking about this soft. ;)

    The NTRRemoteDebugger you linked isn't my soft it's made by Valarnin.
     
    ScarletDreamz and moo2 like this.
  8. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    Did you check to make sure the codes are for the same region as your game?
     
  9. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    yes... im always check using fbi anyway....
     
  10. x06xpower

    x06xpower GBAtemp Regular

    Member
    127
    5
    Jul 20, 2016
    United States
    what cheat are you trying to make and for what game?
     
  11. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
  12. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    Just to be sure are you playing SMT4 or SMT4:Apocalypse?
     
  13. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    Just tested your plugin, everything seems to work in smt4, you're definitely playing smt4:A.
    Next time check your title keys, afaik the cheat menu should always pop up if you have it assigned to the right game even if none of the codes are working.
     
    Last edited by moo2, Mar 12, 2017
  14. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    how did it actually work? you dont get ?? on demon or something?
    coz if you say i choose smt 4 apocalypse heres my proof on what you said "working"

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    i choose 3.4

    for those who cant see that words, its 9999 app points and i activate it
    [​IMG]

    so called activated happen...its still the same
    [​IMG]

    next i try macca
    [​IMG]

    oh look its statue of aquila with macca number
    [​IMG]

    and heres the funny parts
    all items
    [​IMG]

    its mokoi with ? friends :)
    [​IMG]

    so what part of cheat do you test its working? @moo2
     
  15. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    huh, that's weird. max money, max health/sp and max sp all worked for me. Do you have filezilla's default set to binary?
     
  16. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    nah auto + its fresh on ntrc compiler app too
     
  17. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    change it to binary and try transfering the plugin again, auto can corrupt files sometimes.
     
  18. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    even though i download/makes fresh one from ntrc compiler? ok. then.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    well, as im stated, its still the same
     
  19. moo2

    moo2 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Mar 10, 2017
    United States
    weird, just finished checking the rest of the codes and it's 100% functional on my system.
     
  20. aruna
    OP

    aruna GBAtemp Regular

    Member
    175
    3
    Jul 12, 2015
    Malaysia
    im on cfw a9lh+ nluma 11.3 with bootntr FONZD at this selector https://github.com/Nanquitas/BootNTR/releases
    as im using n3ds xl ive just install normal bootntr

    so idk whats the problem is....