Hacking Do I have to activate PS VITA?

the3dsguy

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
36
XP
243
Country
Canada
Do I have to activate my ps vita to run backups on my 2nd vita. I do not plan on taking it online.

Strictly for homebrew and backups, hopefully PSP and PSX backups too in the future.

I go online with my OLED vita, which I run all my originals bought games and online.
 

the3dsguy

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
36
XP
243
Country
Canada
Are you using QCMA with this unactivated Vita?

Yeah I'm using QCMA, Ive installed henkaku and offlineinstaller.

Not sure if activation is required to some degree like, certain games will ONLY let you play if the VITA's activated.
 

ceevee

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
119
Trophies
1
XP
879
Country
United States
Yeah I'm using QCMA, Ive installed henkaku and offlineinstaller.

Not sure if activation is required to some degree like, certain games will ONLY let you play if the VITA's activated.
I didn't know you can use QCMA without activating the Vita. Everytime I've tried to connect to QCMA, it asks to link to a PSN account. Is there a way around this?
 

the3dsguy

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
36
XP
243
Country
Canada
I didn't know you can use QCMA without activating the Vita. Everytime I've tried to connect to QCMA, it asks to link to a PSN account. Is there a way around this?

When you boot up the VITA for the first time and it asks do you have PSN, do you actually log in? OR do you say skip step?
 

ceevee

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
119
Trophies
1
XP
879
Country
United States
When you boot up the VITA for the first time and it asks do you have PSN, do you actually log in? OR do you say skip step?
I say I don't have a PSN account. It asks for birthday. Then setup is complete.

Do I need to login to PSN?
 

the3dsguy

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
36
XP
243
Country
Canada
I say I don't have a PSN account. It asks for birthday. Then setup is complete.

Do I need to login to PSN?

No? That's strange, cause yeah I set up, ask for birthday, skip PSN login or creation. When I plug my PSVITA in, it doesn't ask me to activate.

--------------------- MERGED ---------------------------

I say I don't have a PSN account. It asks for birthday. Then setup is complete.

Do I need to login to PSN?

Maybe you need to install HENKAKU first, THEN you use QCMA
 

Blue24

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 18, 2016
Messages
48
Trophies
0
Age
36
XP
76
Country
United States
Are you using QCMA with this unactivated Vita?

No it wont let me unless i add a psn i do everything ftp with it

--------------------- MERGED ---------------------------

so activation is only useful if you plan to take it online?

Thats what im assuming

--------------------- MERGED ---------------------------

I didn't know you can use QCMA without activating the Vita. Everytime I've tried to connect to QCMA, it asks to link to a PSN account. Is there a way around this?

Same with me i cant use qcma on my blank vita
 

the3dsguy

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
36
XP
243
Country
Canada
No it wont let me unless i add a psn i do everything ftp with it

--------------------- MERGED ---------------------------



Thats what im assuming

--------------------- MERGED ---------------------------



Same with me i cant use qcma on my blank vita

TRY this

0. INSTALL QCMA LATEST VERSION ON PC (GOOGLE QCMA AND SCROLL DOWN TO WINDOWS INSTALLER)
DO NOT CONNECT VITA TO PC UNTIL STEP 8
1. FORMAT PS VITA (USING RECOVERY METHOD IF NEED TO)
2. SET UP WITH NO PSN
3. CONNECT WIFI
4. GO TO BROWSER and INSTALL HENKAKU
5. FTP and TRANSFER OFFLINE INSTALLER AND THEN BOOT UP OFFLINE INSTALLER TO INSTALL IT (MAKE SURE WIFI IS ON)
6. REBOOT PS VITA (POWER OFF POWER ON)
7. BOOT UP OFFLINE INSTALLER (MAKE SURE WIFI IS OFF)
8. ONCE HENKAKU IS UP AND RUNNING (CONNECT PSVITA TO PC)
9. RUN QCMA
10. OPEN MEDIA MANAGER on PS VITA
11. (OPTIONAL): Activate PS VITA in system settings WHILE running HENKAKU

THESE ARE THE EXACT STEPS I DID WITH MY BRAND NEW PS VITA 2000 WITH 32GB MEMORY CARD FORMATTED.
 
Last edited by the3dsguy,
  • Like
Reactions: Blue24

Blue24

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 18, 2016
Messages
48
Trophies
0
Age
36
XP
76
Country
United States
TRY this

0. INSTALL QCMA LATEST VERSION ON PC (GOOGLE QCMA AND SCROLL DOWN TO WINDOWS INSTALLER)
DO NOT CONNECT VITA TO PC UNTIL STEP 8
1. FORMAT PS VITA (USING RECOVERY METHOD IF NEED TO)
2. SET UP WITH NO PSN
3. CONNECT WIFI
4. GO TO BROWSER and INSTALL HENKAKU
5. FTP and TRANSFER OFFLINE INSTALLER AND THEN BOOT UP OFFLINE INSTALLER TO INSTALL IT (MAKE SURE WIFI IS ON)
6. REBOOT PS VITA (POWER OFF POWER ON)
7. BOOT UP OFFLINE INSTALLER (MAKE SURE WIFI IS OFF)
8. ONCE HENKAKU IS UP AND RUNNING (CONNECT PSVITA TO PC)
9. RUN QCMA
10. OPEN MEDIA MANAGER on PS VITA
11. (OPTIONAL): Activate PS VITA in system settings WHILE running HENKAKU

THESE ARE THE EXACT STEPS I DID WITH MY BRAND NEW PS VITA 2000 WITH 32GB MEMORY CARD FORMATTED.
Ill try this when i get home
 

the3dsguy

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
36
XP
243
Country
Canada
I say screw this stupid CMA shit and use file manager provided with molecular shell.

Trust me, transferring a game in 1-3 minutes vs over WIFI that takes 45min to an hour saves not only time, but the VITA as well.

Especially people who have OLED screens that could BURN the text into their VITA
 

Reploid

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 20, 2010
Messages
2,816
Trophies
2
XP
6,248
Country
Serbia, Republic of
Trust me, transferring a game in 1-3 minutes vs over WIFI that takes 45min to an hour saves not only time, but the VITA as well.

Especially people who have OLED screens that could BURN the text into their VITA
still better than this apple-like shit. plus, vpk installation hogs up a lot of overpriced space.
 

ceevee

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
119
Trophies
1
XP
879
Country
United States
TRY this

0. INSTALL QCMA LATEST VERSION ON PC (GOOGLE QCMA AND SCROLL DOWN TO WINDOWS INSTALLER)
DO NOT CONNECT VITA TO PC UNTIL STEP 8
1. FORMAT PS VITA (USING RECOVERY METHOD IF NEED TO)
2. SET UP WITH NO PSN
3. CONNECT WIFI
4. GO TO BROWSER and INSTALL HENKAKU
5. FTP and TRANSFER OFFLINE INSTALLER AND THEN BOOT UP OFFLINE INSTALLER TO INSTALL IT (MAKE SURE WIFI IS ON)
6. REBOOT PS VITA (POWER OFF POWER ON)
7. BOOT UP OFFLINE INSTALLER (MAKE SURE WIFI IS OFF)
8. ONCE HENKAKU IS UP AND RUNNING (CONNECT PSVITA TO PC)
9. RUN QCMA
10. OPEN MEDIA MANAGER on PS VITA
11. (OPTIONAL): Activate PS VITA in system settings WHILE running HENKAKU

THESE ARE THE EXACT STEPS I DID WITH MY BRAND NEW PS VITA 2000 WITH 32GB MEMORY CARD FORMATTED.
Anyone else try this? It still asks me to link a SEN account. Anyone else successful with this method?
 

Sonic Angel Knight

Well-Known Member
Member
Joined
May 27, 2016
Messages
14,397
Trophies
1
Location
New York
XP
12,917
Country
United States
If you are talking about activating device, as in logging into PSN to activate. It has nothing to do with homebrew, ("PIRACY") or online modes. Activation simply allows your Playstation store bought content to work on the device. Is a DMC function. You must activate it to play a game you bought from PSN, that is all it does. IF you deactivate it, you can't play the games from PSN. Doing this has no reason or effect on anything else but permission to play games. Since you plan using Vitamin or homebrew, don't concern with activation. :teach:
 

ceevee

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 16, 2006
Messages
119
Trophies
1
XP
879
Country
United States
If you are talking about activating device, as in logging into PSN to activate. It has nothing to do with homebrew, ("PIRACY") or online modes. Activation simply allows your Playstation store bought content to work on the device. Is a DMC function. You must activate it to play a game you bought from PSN, that is all it does. IF you deactivate it, you can't play the games from PSN. Doing this has no reason or effect on anything else but permission to play games. Since you plan using Vitamin or homebrew, don't concern with activation. :teach:
I'm aware FTP is enough, but I'd like to use QCMA to transfer content. I haven't been able to get QCMA to work on an unactivated Vita.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    generic soldering irons were never made to last
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @ZeroT21, Exactly. They're only good if you're willing to practice soldering, not for the long run.
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    i only use 'em to fix my own home appliances or personal projects/mods
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Home appliances would be a soldering gun, including plumbing. Normal soldering irons are for hobbyist projects/modchip installs.
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    though i've heard plenty of people getting wrecked trying to ''fix'' their microwave
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @ZeroT21, Did somebody tell them to put something metal in there?
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    I'm wondering what's so hard about it
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    🍆 <== This?
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    having bigger nuts than brains is genetic probably
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    That's what they tried to tell you.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Hypothetically.
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    People won't believe me anyways untill shit happens. Youtube teaches everything they say... so ima just sit back and enjoy the mayhem
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    If brain small, does that mean bigger balls? :unsure:
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    no ,they have bigger balls
    +1
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    we can't possibly insinuate they have small brains, be modest and just tell 'em they have big balls so they feel better bout 'emselfs
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @ZeroT21, True lol.
  • BakerMan @ BakerMan:
    chat is this real?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Chat is Ai
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    big balls are REAL
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    AI has balls too

    :rofl2:
    ZeroT21 @ ZeroT21: AI has balls too :rofl2: