Distorted image with Tinke, hel?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Saxony, Sep 3, 2013.

  1. Saxony
    OP

    Saxony Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Sep 3, 2013
    United States
    Every time I open up the Pokemon sprites in Tinke and select an image it always look distorted, like this.
    That image is suppose to be Heracross, any idea on how to fix it? Help would be greatly appreciated.
     
  2. superfranci99

    superfranci99 Member

    Newcomer
    29
    7
    Dec 26, 2012
    Italy
    You have to change the values of the width and the height of the image.
     
  3. Saxony
    OP

    Saxony Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Sep 3, 2013
    United States
    To what specific value, though? I've tried carrying the width down to '64' and as high as '190'. Can you be more specific please?
     
  4. superfranci99

    superfranci99 Member

    Newcomer
    29
    7
    Dec 26, 2012
    Italy
    maybe the width is 32 but I'm not sure. If the image will be distorted, click in the place where you have to insert the width value and scroll up and down with the mouse wheel.
     
  5. Saxony
    OP

    Saxony Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Sep 3, 2013
    United States
    This is the closest I've been able to get it, but it's still distorted. :\

    Here is what '32' width looks like. Still nothin'...
     
  6. superfranci99

    superfranci99 Member

    Newcomer
    29
    7
    Dec 26, 2012
    Italy
    So I think there is a map file somewhere, try to decompress and check if one of the files that are just under the image that you have just opened is a map file. If yes open it.
     
  7. Saxony
    OP

    Saxony Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Sep 3, 2013
    United States
    Is this the "map file" I was suppose to decompress?
     
  8. superfranci99

    superfranci99 Member

    Newcomer
    29
    7
    Dec 26, 2012
    Italy
    No, it has the same icon of the file 4_4280.bin: they are tile, so no map.
    Try to view the file 4_4280.bin and after the file 4_4284.RECN
     
  9. Saxony
    OP

    Saxony Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Sep 3, 2013
    United States
    No change...
    4_4284.RECN selected, then 4_4280.bin was selected.
     
  10. superfranci99

    superfranci99 Member

    Newcomer
    29
    7
    Dec 26, 2012
    Italy
    I haven't got the rom so I can't try to view it correctly, sorry.
     
  11. Saxony
    OP

    Saxony Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Sep 3, 2013
    United States
    Could the problem be related to the version of Tinke that I have?