Dell Mini 10v USB problem...

Discussion in 'Computer Hardware, Devices and Accessories' started by THEacekardFREAK1, Jul 23, 2011.

Jul 23, 2011
  1. THEacekardFREAK1
    OP

    Newcomer THEacekardFREAK1 Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    69
    Location:
    Cali of all fornias
    Country:
    United States
    So I just reinstalled Windows 7 on my Dell Mini and I noticed my USB 2.0 ports don't seem to be working correctly because they only use 1.1 with any USB 2.0 drive I put in it. I attached a picture of my devices in device manager so you guys can help me find the drivers because I couldn't find any related cases. Thanks in advance.
    [​IMG]
     
  2. Lily

    Former Staff Lily One Scary Lady

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    5,727
    Location:
    British Columbia
    Country:
    Canada
    You need to install the latest version of the Intel chipset drivers. The ones that come with a base Windows 7 install are really, really old.
     
  3. THEacekardFREAK1
    OP

    Newcomer THEacekardFREAK1 Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    69
    Location:
    Cali of all fornias
    Country:
    United States
    Ok Thank you very much.
     
  4. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,156
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    In addition you may want to have a quick look at the port itself for dust, dirt or foreign agents. If a USB device doesn't get a good enough connection, it'll often revert to USB 1.1 speeds as a safety.
     
  5. THEacekardFREAK1
    OP

    Newcomer THEacekardFREAK1 Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    69
    Location:
    Cali of all fornias
    Country:
    United States
    Cool. Thanks guys. I fixed all my drivers with Driver Genius Pro. So thanks for your help.
     

Share This Page