Hacking {DEBUNKED} Splatoon 2 hacker spotted.

Giodude

GBAtemp's official rock
OP
Member
Joined
May 17, 2015
Messages
5,093
Trophies
1
Age
21
Location
New York
XP
2,682
Country
United States
So as covered in this gamexplain video, there have been multiple reports of a splatoon 2 player who managed to hack in themselves a sploosh o matic, much like the later testfires in splatoon 1. I havent seen anybody else talk about it, but i just wanted to bring it into perspective, mainly because the switch does not have arbitrary code execution yet. Here is the video...
 
  • Like
Reactions: Anonymous456

Somebody Whoisbored

it's all okeydokey
Member
Joined
May 12, 2016
Messages
478
Trophies
0
Age
20
Location
hypeland
XP
207
Country
United States
From what I've heard, the ?s is the default for when a user does not have a user (due to an error). This also auto-picks the Sploosh-o-matic(terrible idea in the first place). This could mean that no code exec is required, but instead, all the "hacker" would need to do is cause an error when he sends his user to the server (through a DNS maybe?)
 
Last edited by Somebody Whoisbored,
  • Like
Reactions: CeeDee

alepman90

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2014
Messages
563
Trophies
0
Age
31
XP
1,408
Country
It's not hacks, it's just error.
And Sploosh-o-Matic is weapon ID 0, the one it defaults to in the case of error.
Few players already encountered them,seems a hack to me esp Splatoon's files been there for almost a week before the test fire started
 

SonicCloud

a crybaby <3.
Member
Joined
Mar 29, 2016
Messages
862
Trophies
0
Age
17
Location
Somewhere
XP
653
Country
Mexico
This cant be a hack , the console is just barely going on the hidden browser CVE-2016-4657 exploits.

If this would be a real hack , the person who did this should have gotten a DEP bypass in order to get homebrew. As of now , that hasnt happened yet.
The only thing is that the servers did disconnected a player or showed a glitch , where the player has a "?????" as name and the ID of the Sploosh-O-Matic is 0 , so basically it was a glitch and the server choosed the first weapon on the ID list


tl;dr : No , wasnt a hack
 

hitodesu

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 10, 2017
Messages
135
Trophies
0
Age
22
XP
218
Country
United States
On the topic of splatoon, I found something interesting out today. If you have your switch on a dns to browse (I think fiddler also works) when you try to play, it will bring up the browser but what makes this interesting to me is that all of the other methods I know of do not allow you to go home and return to the same page. I'm not sure if they are any uses for this but it is something.

--------------------- MERGED ---------------------------

You also stay logged in on anything you have logged into when you turn it off or go home.
 

Somebody Whoisbored

it's all okeydokey
Member
Joined
May 12, 2016
Messages
478
Trophies
0
Age
20
Location
hypeland
XP
207
Country
United States
On the topic of splatoon, I found something interesting out today. If you have your switch on a dns to browse (I think fiddler also works) when you try to play, it will bring up the browser but what makes this interesting to me is that all of the other methods I know of do not allow you to go home and return to the same page. I'm not sure if they are any uses for this but it is something.

--------------------- MERGED ---------------------------

You also stay logged in on anything you have logged into when you turn it off or go home.
Might be interesting, but only if the web app has access to memory from the background app (Splatoon 2)
 

Fluto

A potato in disguise
Member
Joined
Apr 17, 2009
Messages
1,283
Trophies
0
Location
The Moon
XP
811
Country
That happened to me.
When the game started someone in the lobby was disconnected. There were three people on my team as a result. When the game ended the scoreboard showed that disconnected user as ????????. The odd thing was that that entry had 1000 points.
[EDIT] This is due to our team winning, you receive 1000 bonus points.

2017032522165500-777AC1189ADA093280C624C7F7AA30B1.jpg
 
Last edited by Fluto,
  • Like
Reactions: NekoMichi

Somebody Whoisbored

it's all okeydokey
Member
Joined
May 12, 2016
Messages
478
Trophies
0
Age
20
Location
hypeland
XP
207
Country
United States
That happened to me.
When the game started someone in the lobby was disconnected. There were three people on my team as a result. When the game ended the scoreboard showed that disconnected user as ????????. The odd thing was that that entry had 1000 points.

View attachment 82514
The winners always get an extra 1000p.
 

ChaosRipple

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2015
Messages
272
Trophies
0
Age
26
XP
153
Country
United States
I too heard it was because of a disconnected user. But also putting it out there that just because there isn't a public way of bypassing DEP and running homebrew doesn't mean there isn't a private way of doing so.
 

AecdArmy

Biscuit#0001
Member
Joined
Jan 4, 2016
Messages
505
Trophies
0
Age
19
Location
The Ninty Ninja HQ
Website
mariebot.tech
XP
560
Country
Australia
Those ????? are caused by the player having a error with the server, Also the Sploosh-o-Matic must be the default weapon so it results to that also the score is 0 so they got disconnected when the match started so it was a server error.
 
D

Deleted User

Guest
I believe it might, considering how the splatoony music continues to play while your on it.
I can play Spotify on my tablet and open a browser. Spotify keeps playing. That doesn't mean the browser can access Spotify's memory.
 

hitodesu

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 10, 2017
Messages
135
Trophies
0
Age
22
XP
218
Country
United States
I can play Spotify on my tablet and open a browser. Spotify keeps playing. That doesn't mean the browser can access Spotify's memory.
We'll never know unless we try, it's basically just trying pegaswitch on the same thing but trying it from splatoon
 
Last edited by hitodesu,

Risingdawn

Tempallica
Member
Joined
May 22, 2010
Messages
1,084
Trophies
0
XP
1,654
Country
United Kingdom
On the topic of splatoon, I found something interesting out today. If you have your switch on a dns to browse (I think fiddler also works) when you try to play, it will bring up the browser but what makes this interesting to me is that all of the other methods I know of do not allow you to go home and return to the same page. I'm not sure if they are any uses for this but it is something.

--------------------- MERGED ---------------------------

You also stay logged in on anything you have logged into when you turn it off or go home.
I've had a similar thing happen when playing AcA Neo geo games and trying to post a high score, will open web browser when DNS is set, when exiting out returns to game.

I doubt this is anything in my case other than opening a 'new tab' as it were.
 
General chit-chat
Help Users
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    googling it, it seems that mario 64 is on the service
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    in japan they use the shindou version apparently but in the states and elsewhere they use the original rom
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    oh boy oh boy oh boy i sure do love living in japan and being a mario fan, i just got the new expansion pack, i cant wait to do some bljs!
    +1
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    From what I've heard about the Expansion Pack, the emulator used has some noticeable input delay and/or lag...would BLJs even be possible?
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Apparently Nintendo adapted the 3D All-Stars emulator, instead of their old Virtual Console emulator - or, if nothing else, copying what fans have done.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    from what i can seem to gather there's some issues but nothing dramatic enough to severely impact what you're playing
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    honestly the whole expansion pack confuses me since i thought the nes/snes games were just a neat little bonus
    Gift
  • El_Doot @ El_Doot:
    wait julie your bf is a femboy holy shit im jealous
    +1
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    So many planes flying overhead, and they sound close...
    Gift
  • DJPlace @ DJPlace:
    do you need friends to play the games online for the switch exapsion pack i know snes and nes do.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    @El_Doot well hey hot people do get more benefits in life
    Gift
  • J @ Jephter:
    Please I need help with this. I just homebrew my old 3ds console and downloaded a CIA file, but after surfing through for only 10 sec or less this appears. please can someone help me? Thank you in advance.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Start a new thread in the 3DS board, the chat box is not the best place to ask for such advice.
    Gift
  • Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    A week ago I got a payment request, through PayPal, from "[email protected]", who wanted US$64.
    Scam? Cancelled it anyway.
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    The note added to it simply said "Lucky Charms?", too.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    They're all after your Lucky Charms.
    Gift
  • Gift
  • Hayato213 @ Hayato213:
    at least lucky charm is quite popular, probably my favorite cereal.
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    I wonder...how would the gaming scene have changed had the Wii (and its bullshit motion controls and criminally neglected Classic Controller) failed?
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    Microsoft certainly wouldn't have experimented with the Kinect, that's for sure. Would Nintendo have released something like the Wii U early?
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    That would've had a different name, so as not to tie it to its failed predecessor (something the Wii U dearly wished it has gotten anyway).
    Gift
  • Veho @ Veho:
    PlayStation 2 already had that EyeToy thing before the Wii, and a whole lot of games supported it. Microsoft would have had something like the Kinect even if the Wii failed.
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Planning to buy a cronus zen to record inputs to negate mundane grinds/farming, anyone have it? How is it?
    Gift
  • E1ite007 @ E1ite007:
    For some reason, some Amazon reviews said it was a scam 'cause it launch there before they made an official launch on their webpage...anyway, according to people, it's good...it was gonna be my first option to buy when I wanted something to farm in games automatically, but then I backed down since tax fees and shipping would have costed me a fortune to Mexico...
    Gift
    E1ite007 @ E1ite007: For some reason, some Amazon reviews said it was a scam 'cause it launch there before they made...