1. porygon3000

    OP porygon3000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    Hello

    I have downloaded the game from like 5 different sources, even converted a .3ds file to .cia and the same thing happens every time... Also I did the seed thing with FBI and no luck...

    Also I haven't applied the translation patch, attached is the .dmp file, I have B9S, Luma is updated....

    Any idea what's going on?...
     

    Attached Files:

  2. c4388354

    c4388354 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    do you have a "SD:\luma\titles\000400000014AD00\" folder on your SD card?
    if so, can you rename / move the folder elsewhere and try starting the game again?

    this folder is where a 'LayeredFS' patch can be applied and luma will try to load it on game start,
    if you have data in this folder, it might be interfering with the game when it starts.
     
    Last edited by c4388354, Sep 30, 2018
  3. porygon3000

    OP porygon3000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    Thanks for the answer

    Nope, there is no folder with that name

    Also, I attached pictures of the error
     

    Attached Files:

  4. cihalfaon

    cihalfaon Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    I've played this game (no patch) on Luma. I found it on that iso site and didn't install the update, either. Had no problems, on either a U or J system.

    Did you install the update (for the game, not Luma)? If so, maybe that could be the problem... somehow (?). If not, I doubt it will help, but you could try installing the update and see if it gives the same error after.
     
  5. porygon3000

    OP porygon3000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    I haven't installed the update because I can't seem to find it anywhere :\
     
  6. cihalfaon

    cihalfaon Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Hmm.

    Do other Japan-region games work for you, and are you sure your SD card is good (and doesn't have any corrupted sectors, etc.)?
     
  7. porygon3000

    OP porygon3000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    Ugh, I never considered that angle :\ No, it doesn't load any other Japanese games, same error
     
  8. porygon3000

    OP porygon3000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    I just enabled patching and changed the region with Luma Locale Switcher.... and nope, crashes.... lol
     
  9. cihalfaon

    cihalfaon Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Generally, almost all Japanese games (with the exception of a handful, like Mujura no Kamen/Majora's Mask) should load fine under Luma without any special settings, since it's meant to automatically bypass region protection. The extra region settings are for the few the automatic bypass doesn't work for, IIRC.

    In other words, you shouldn't need any region emulation settings to get Luma to work with DGS, or probably any other games you've tested. It sounds like either 1) something is wrong with your Luma/CFW install, or 2) you have some unusual settings or other things installed that don't play nice with Japanese games.
     
  10. porygon3000

    OP porygon3000 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    Really weird

    OK, I'll keep investigating, thanks for the help
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - (prefetch, Gyakuten, crashes