CV:POR Kingston Japan Freeze

Discussion in 'R4 DS' started by jtroye32, Jan 25, 2007.

Jan 25, 2007

CV:POR Kingston Japan Freeze by jtroye32 at 8:09 AM (1,441 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. jtroye32
    OP

    Member jtroye32 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    420
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    I have been playing CV:POR for awhile with no problems (passed the repeated start pressing etc) on my Kingston 1GB made in japan. In the City Of Haze I was playing normally and came to a room with a sign that says "Church". I jumped for the heck of it and on the way down it froze, the sound played for a few seconds then went dead too. I reloaded my last save and went back and tried to jump around again.. i jumped about 10 times and it froze again. So I tried it a third time and jumped around for a good few minutes and couldn't get it to freeze again.. weird. anyone have any random freezes with the 1gb japan kingston in POR or any other game?
     
  2. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    Same card, haven't had any freezes with C:PoR. I'm guessing either bad dump or the fact that nothing's perfect. I'm sure that out of the tons of people who've tried what's been reported as 100% working, there's at least one failure.
     
  3. jtroye32
    OP

    Member jtroye32 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    420
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    yeah, everything has been fine with everything else and i can't get it to repeat.. so maybe just a fluke or something hopefully (i'm sure it's a clean dump).
     
  4. slowness

    Newcomer slowness Member

    Joined:
    Oct 6, 2003
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    i also have a kingston 1gb japan and it froze 2x in the begining of the game, i think i have a clean dump, but anyways after the 2 initial freezes after talking to wind then leaving was the first freeze, the other was when i just learnd how to slide. after those 2 freezes the game played fine ever since so iono maybe it just freezes sometimes? [​IMG]
     
  5. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    How did you format your TFs?
     
  6. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    FAT32
     
  7. slowness

    Newcomer slowness Member

    Joined:
    Oct 6, 2003
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    FAT forgot to mention sorry lol
     
  8. eltia

    Newcomer eltia Member

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    I have Kingston 1 GB made in Japan too and I experienced freezes in PoR as well. Later, I found out a lot of them were due to shaking of my NDS during gameplay (I was holding my NDS upright while I played through some stages that required a lot of actions). You can try to play PoR on a flat, stationary surface and hopefully you should see much much less freezes.
     
  9. iamwhoiam

    Member iamwhoiam Honorary R4 Fanboy

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    1,201
    Location:
    Hull/Manchester, UK
    Country:
    United Kingdom
    Oh there maybe problems with the R4 case... read some of the ADATA threads... just make sure the PCB in the casing is secure
     
  10. hmvh1

    Newcomer hmvh1 Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    46
    Country:

    can u post the link to this thread?
     
  11. iamwhoiam

    Member iamwhoiam Honorary R4 Fanboy

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    1,201
    Location:
    Hull/Manchester, UK
    Country:
    United Kingdom
  12. anjel

    Newcomer anjel Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    I wanna chime in here, although I have a Sandisk Ultra II. Supposedly it should play PoR perfectly, but I still get the odd freeze. Last one just a few hours ago when switching characters. Music kept playing indefinitely. Hopefully there'll be a PoR v1.1 to fix the freezing.
     
  13. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    You can try it formated in FAT with cluster size 64k. That could help.
     
  14. jtroye32
    OP

    Member jtroye32 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    420
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    yeah, i read about people re-seating their cards to fix freezes, but i'm pretty sure that's not what it was with mine since i tired shaking it while playing without it locking up. it was very strange it happened twice and i couldn't get it to do it a third time. but i'm glad it seems to work fine now
     

Share This Page