Corrupted WADs after SoftMii installation.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by eruvalar, Mar 20, 2009.

Mar 20, 2009
  1. eruvalar
    OP

    Newcomer eruvalar Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Germany
    Hey there. Straight ahead:

    I just installed SoftMii to resolve disk-channel booting problems with MadWorld. I load isos with flatmii.
    Woohoo! It works.

    But suddenly some of my wiiware titles (WADs installed via WAD manager) give me the "An error has ocurred etc." message. Not all though. (D-Pad Hero works, but is not really wiiware iirc)
    Reinstalling does not help.
    Also, returning to the sysmenu from the photo channel and said D-Pad Hero causes a completely unresponsive black screen.

    History of this Wii:

    Foolishly upgraded to 3.4E
    Downgraded using the October 23rd fix tutorial on here
    Installed said WADs and the missing IOSs for MadWorld
    Installed SoftMii
    Present time

    Any ideas? [​IMG]
     
  2. swf3

    Banned swf3 Banned

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    1 idear dont use softmii as it bricks wii`s
     
  3. eruvalar
    OP

    Newcomer eruvalar Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Germany
    Too late for that ain't it? [​IMG]

    Any other ideas?
     
  4. pebls123

    Member pebls123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    Are you sure you chose the correct region when downgrading.That would cause games not to load.
     
  5. eruvalar
    OP

    Newcomer eruvalar Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Germany
    Yes, I am sure. I double checked. :-)
     
  6. Jizmo09

    Member Jizmo09 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    i would use the tweak tool and install an original 00000042.app file which should help your issues. If not then maybe a complete reinstall
     
  7. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Only if you dont follow directions properly.

    And besides, SoftMii is just a package of applications.

    Which part of SoftMii bricks?

    - Using Any Region Changer?
    - Installing Preloader?
    - Messing around with CIOSCORP / mIOS?
    - Using the SoftMii tweak to install the custom system theme?

    They all can do damage if not properly reading the instructions.
     
  8. eruvalar
    OP

    Newcomer eruvalar Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Germany
    So, I'm really confused now. I updated to 3.4E again. (to remove all changes made by SoftMii and Mii hehe)
    Then I downgraded to 3.2E
    This time, I then installed MiiWii to try something different
    The problem persists

    How can that be?

    EDIT: Ok, it works again, after using AnyRegionChanger to install 3.2E anew.
    Now I'm pondering trying to get newer games to work from the disk channel again. Oh well...
     
  9. eruvalar
    OP

    Newcomer eruvalar Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Germany
    I'M sorry I have to bump this, but I can't seem to get this to work stable.
    All Wiiware titles give me this an error has ocurred message. Bit Tip Beat just reboots to the sysmenu, but that's a missin ios i guess, so it would probably give this error too.
    Any Regon Changer downloads but then fails with error 1017 when installing. I have the sysmenu wad, but installing it does not change anything but removing starfall.

    Please help me fix this. I have searched my ass off.

    EDIT: Installing cIOS249rev8 fixed it, but then installing ios53 for bit trip beat broke it again. Uninstalling ios53 doesn't revert it.
     

Share This Page