Convertinf .sa1 into .sav?

Discussion in 'M3 Adapter' started by geminisama, Jul 16, 2009.

Jul 16, 2009

Convertinf .sa1 into .sav? by geminisama at 11:16 AM (7,385 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Hey guys. I just got my M3 Real Bundle today, and I put Mother 3 on it. I have been playing it on emulator, and I don't want to start over again. Is there a way to convert the .sa1 into a .sav file that works? I tried simply renaming, but no good there.


    Thanks in advance.
     
  2. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,074
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Would .sa1 be a save state rather than a regular game save file?
     
  3. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    I don't think it would be, as I only use ingame saving. But I just loaded Mother again, and now it recognizes the save. Weird..but this can be closed now.
     
  4. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Hmm, I'm having issues again. My save randomly disappeared, so I reverted to the original save file for this game. But now it won't recognize my .sa1 renamed .sav, at all. I tried loading atleast 10 times. So I'm asking again... is there anyway to convert a .sa1 into .sav, or some other method to fix this?

    Sorry for the double post, too.
     
  5. nitrozz

    Member nitrozz GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    224
    Country:
    Portugal
  6. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Thanks alot bro, that counts as my first birthday present. XD

    Edit: Ehh, this does me no good. This turns .sav/.dat files into .0, or .is0. I need to turn the .sa1 from VGBALINK, into a working .sav that my GBA expansion recognizes.

    Edit 2: Once again, it has been fixed. This time I had to rename the Mother 3.sa1 into Mother 3.sav. I then got normal VBA, loaded the game, and saved, so it was a "new" .sav, as opposed to renamed .sa1. I then put it on my cart, patched it, and it's fixed.
     
  7. nitrozz

    Member nitrozz GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    224
    Country:
    Portugal

    sorry my mistake [​IMG]
     
  8. geminisama
    OP

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    No worries, atleast you attempted to help. [​IMG]
     

Share This Page