connecting the wii using the wifi max

Discussion in 'Wii - Nintendo Wi-Fi Connection' started by Shelleeson, Jun 12, 2007.

Jun 12, 2007
  1. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    ok so yeh i know i haven't yet got my wii but i intend to get it this week.
    my question is this, will the datel wifi max allow me to connect to the internet on both my wii and my ds?
    has anyone had trouble trying to get the wifi max to connect?
    do i really need a wii specific version or will the psp or ds one connect just as well?
    how safe is the connection once it is set up?
    i connect via a cable modem although the cable isn't always connected to the pc so, is this the best method?
    see loads of noobish questions. [​IMG]
     


  2. squirt1000

    Banned squirt1000 Would rather have a cup of Tea!

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    842
    Location:
    Devon, UK
    Country:
    United Kingdom
    The Wifi Max will be fine for all 3 consoles. I used to use one before I got my router sorted [​IMG] In all seriousness you can get a cable router for around £30 at your local pissy wurld [​IMG]
     
  3. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    yeh but for 13 quid which includes delivery i can get the psp wifi max [​IMG]
     
  4. squirt1000

    Banned squirt1000 Would rather have a cup of Tea!

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    842
    Location:
    Devon, UK
    Country:
    United Kingdom
    Go for that then [​IMG] Good price [​IMG]
     
  5. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] actually it was only 12.99 and i ordered it yesterday.
    i may be moaning next that i can't set it up................run. [​IMG]
     
  6. squirt1000

    Banned squirt1000 Would rather have a cup of Tea!

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    842
    Location:
    Devon, UK
    Country:
    United Kingdom
    Just shout if you need help [​IMG]
     
  7. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    thanks darlin'. i'm so excited that the adapters coming and i'm buying my wii tomorrow i installed the drivers ready for connection. [​IMG]
     
  8. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    ok i have a problem there wasn't a disk with it but i dowloaded the drivers from codejunkies but i'm sure i've gone wrong somewhere because the connection keeps dropping or is really low.
     
  9. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    i'm using my ds to test and i can't get it to connect to the server. the signal strength is high enough.
     
  10. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    anyone any idea?
    i've tried other forums but they don't seem to have a clue. [​IMG]
     
  11. lagman

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    You may want to check THIS.
     
  12. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] i've tried everything apart from switching it off and on and the connection won't bridge either.
     
  13. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] [​IMG] it just shows drink more beer and you can get anything to work. [​IMG]
     
  14. lagman

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    So, it's working now?
     
  15. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] well i got as far as updating the wii then the connection dropped again. jessus h on a stick, i can see i'll end up buying a wireless router at this rate.
     
  16. lagman

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    Well I have a wireless router and sometimes it just doesn't work.
    Are you using WEP or WPA encryption?
     
  17. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    which one would be better to use?
     
  18. lagman

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    In my experience the router was easier to set up [​IMG]
     
  19. Shelleeson
    OP

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] i'm beginning to think you're right.
    now to find the right router for the job.
     
  20. squirt1000

    Banned squirt1000 Would rather have a cup of Tea!

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    842
    Location:
    Devon, UK
    Country:
    United Kingdom
    Make sure you get the right type! Cable routers are different beasts compared to normal ones [​IMG]
     

Share This Page