cIOS Installer error !

Discussion in 'Wii - Hacking' started by DennG, Nov 2, 2008.

Nov 2, 2008

cIOS Installer error ! by DennG at 9:13 AM (10,155 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. DennG
    OP

    Newcomer DennG Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    15
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    hi all

    when i try to install the new cios (rev6) on the new wii of my sister i get a error message "failed -1017" (after downloading or checking this 15 parts)
    i asked in other forums but no one can help me [​IMG]

    no cios was installed before and yes i have internet connection and i also tried to copy the files on the sd card.. everything didt work


    pls help me
     
  2. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    ok let's get some more info , do you have Homebrew Channel installed yet and what version (firmware) are you running ??
     
  3. DennG
    OP

    Newcomer DennG Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    15
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    homebrew channel 9 and firmware 3.2E (downgraded) before i tried it with 3.3E "v2" same error
     
  4. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    after you downgrade you have to repatch your IOSs follow the tutorial from a_running_pir8 Click Here
     
  5. DennG
    OP

    Newcomer DennG Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    15
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    this is the tutorial for downgrading and i did it already
    i dont see a tutorial for patching [​IMG]
     
  6. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    did you use the fix with out IOS16 ?? , ok try this tutorial it will be easier I guess Click Here
     
  7. DennG
    OP

    Newcomer DennG Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    15
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    YEAH!! installed cIOS without any error [​IMG])))
    and backup loader is workin too


    THX. i luv you [​IMG])
     
  8. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
  9. retracell

    Newcomer retracell Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    How did you get it to work? I'm trying to install backup loader on a friend's wii and I'm experiencing the same -1017 problem when installing cIOS. Version is 3.2U with safe updated IOS51. Ran IOS Downgrader and cIOS Fix many times. When I had the cIOS installed, I was able to install WADs and use them but homebrew didn't work. When I tried AnyTitle, it gave an error during the "Informing Wii I am God" part and would not let me delete IOSes.
     
  10. lazymonkeygod

    Newcomer lazymonkeygod Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    Canada
    I have Homebrew v9 and 3.4u firmware. I see the same thing. Is there anyway to get the CIOS to install without downgrading?
     
  11. elvis24

    Newcomer elvis24 Advanced Member

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    84
    Location:
    uk
    Country:
    United States
    I might be wrong but I think you need to instal ios 16 and use wad manager 1.3 set up to use ios16. Then install your files
     
  12. joaofms

    Newcomer joaofms Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    My Version Is 4.2 PAL And it has the same error do somebody has the solution for me??
    PLEASE HELP
     
  13. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    There's a guide in the stickies. Follow it. Basically you have to restore the Trucha Bug to one of your IOSs and use that IOS to install the cIOS.

    And don't bring back year-old threads.
     
  14. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    Australia
  15. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    you have no trucha bug so cIOS will not install
     
  16. joaofms

    Newcomer joaofms Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    So how i can have the trucha bug??
    What is this in fact?? Please send me a tutorial to make me use teh Backup Launcher Because its no working, it always have an error In the IOS installer and the backup Launcher never wokrs...
    Please HELP ME!
     
  17. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    http://sites.google.com/site/completesg/ha.../trucha-bug-4-2

    Then run IOS installer
     
  18. joaofms

    Newcomer joaofms Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    HEre i go again...
    Man when im doing step 3 i get an error when i choose IOS15 and Press A it gets an error...
    Please Help Me im almost there...
    Thanks...
     
  19. joaofms

    Newcomer joaofms Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    FINALY ITS WORKING!!!!
    The Only Game That dont work its New super mario BROS it stays on a Green screen... Help me with this
    And Thanks to the others tutorials Thanks Soo much
     
  20. Adir Maymon

    Newcomer Adir Maymon Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    8
    Location:
    Rishon LeZion
    Country:
    Israel
    Try Pimp My Wii. Works for me :D
     

Share This Page