cIOS 20 installer gives black screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gvaz, Aug 27, 2010.

Aug 27, 2010
  1. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I tried updating one of my IOS with the latest installer (cIOS installer Xr20b) but now when I load it up (the installer) I just get a black screen?

    What did I do wrong?

    It was bad enough the installation menu was confusing...

    More info:

    I'm having a bit of an issue, I downloaded the cios installer and I think, or at least thought I installed something with cIOS 56 or 57? and I think I might have used 249 as a base?

    I don't really understand but now I can't seem to load anything in HBC, all I get is a black screen and my wii controller goes off. Pressing reset on the console brings me back to HBC.

    HBC wants me to update to 1.0.8 but I'm afraid in doing so I wont be able to get back to the HBC menu.

    HBC says it's using IOS 61 v21.29? I don't remember it doing that...?
     


  2. ?EYEHATE?

    Banned ?EYEHATE? Banned

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    you need to read up a bit more before you start messing with things u dont understand. case and point: if the cios installer is confusing then you shouldnt be messing with it. If you "think" you used 249 as a base for cios, you shouldnt be messing with it.

    updarte your hbc youll be fine and dont worry about the ios its running from. Reinstall cios dont mess with anything.
     
  3. Dispel

    Member Dispel GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    102
    Country:
    Latvia
    I just tried installing rev20b with 56 as base @ slot 249

    used 20b because of this (haven't tried 20) .. atm 'Finishing installation, please wait' has been up for like 10 minutes .. is this a hang-up ?

    did it actually finish or do I need to do it again ?
     
  4. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    No, I had cIOS v19 installed before, but that was months ago when I was trying to make MH3 work.

    I noticed there was a new version and figured I'd update it, but the instructions are confusing because it's not clear what you're actually installing. I had to sit and think about what it's actually asking for v19 because it's not worded properly. Then, I was able to explain what it was doing.

    I just tried doing the update for HBC and the same exact thing happens when I load anything through HBC. Black screen and controller goes dead.
     
  5. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    Can you post a Sys Check report?
     
  6. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    No, because I can't load up anything through HBC.

    wait: I can load this. Gimme a sec.

    sysCheck v2.0 by Double_A
    ...runs on IOS36 (rev 3351).

    Region: NTSC-U
    System Menu 4.2 (v481)
    Hollywood v0x11
    Console ID: 58277638
    Boot2 v3

    Found 97 titles.
    Found 33 IOS on this console. 0 of them are stub.

    IOS4 (rev 3): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access, NAND Access
    IOS9 (rev 778): No Patches
    IOS11 (rev 10): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access, NAND Access
    IOS12 (rev 269): No Patches
    IOS13 (rev 273): No Patches
    IOS14 (rev 520): No Patches
    IOS15 (rev 257): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access, NAND Access
    IOS17 (rev 775): No Patches
    IOS20 (rev 12): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access, NAND Access
    IOS21 (rev 782): No Patches
    IOS22 (rev 1037): No Patches
    IOS28 (rev 1550): No Patches
    IOS30 (rev 1040): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access, NAND Access
    IOS31 (rev 3349): No Patches
    IOS33 (rev 3091): No Patches
    IOS34 (rev 3348): No Patches
    IOS35 (rev 3349): No Patches
    IOS36 (rev 3351): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS37 (rev 3869): No Patches
    IOS38 (rev 3867): No Patches
    IOS53 (rev 5406): No Patches
    IOS55 (rev 5406): No Patches
    IOS56 (rev 5405): No Patches
    IOS57 (rev 5661): No Patches
    IOS60 (rev 6174): Trucha Bug
    IOS61 (rev 5405): No Patches
    IOS70 (rev 6687): Trucha Bug, NAND Access
    IOS202 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS222 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS249 (rev 20): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 31338): BootMii
    BC v2
    MIOS v10

    Report generated on 2010/08/27.
     
  7. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    syscheck report is OK, but you are using patched IOS36, could be a problem. Can you run Multi Mod Manager? If yes, go to the last point, click A, select IOS249, press A, go to the App menu (first point) and select the cIOS installer.
     
  8. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Nope, goes black and the wiimote loses connection to the wii.
     
  9. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    Did you update to 1.0.8 HBC?

    Something doesn't seem right. Normally some of the older system menu IOS's are stubbed on updating to > 4.0 which unless the report is just not showing, is not in your case. I do remember being able to fix some of my problems by updating IOS 36 or 38 to the latest versions.
     
  10. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Nope, because when I tried updating it downloaded whatever it needed to download and when I suppose it started up, the screen went black and the controller lost connection.

    It was like that so I hit reset and it was still on 1.0.6

    I don't know. I followed the guide to the letter in updating my wii to 4.2 as per the gbatemp guide. The only thing I know I did is made a nand backup sometime on april 4th? and installed the cIOS v19 which I think is this one: http://filetrip.net/f9911-cIOS-Installer-Xr19.html
     
  11. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    It would be nice if you try to start dop-mii or a wad manager.
     
  12. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I tried running DOP-Mii v12 and it doesnt run. MMM i have and it doesnt run. I think i removed the wad manager program (just the one in the apps folder) after i put MMM in there ages ago.

    I notice I have 3351 for 36, how would I update to 3607? Would that even help?
     
  13. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
  14. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I was able to get YAWMM to work, now what?

    I tried using 249 at the first YAWMM menu, and I got a whole bunch of shit on my screen.

    Theres an exception and a stack dump and code dump

    I tried loading up the latest hackmii installer, and it doesn't work. Same issue.

    Do I restore my nand or do I start from the beginning and do a bannerbomb and try to reinstall everything?
     
  15. ?EYEHATE?

    Banned ?EYEHATE? Banned

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Spam much?
     
  16. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    If I uninstall 249 or 250 using yawmm i get a 1017 error [​IMG]
     
  17. ?EYEHATE?

    Banned ?EYEHATE? Banned

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    lol you think?????
     
  18. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Wow you're totally useless.

    Anyways I ended up fixing it with some help. Thanks everyone.
     
  19. ?EYEHATE?

    Banned ?EYEHATE? Banned

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    youre trying to delete cios, WHILE USING IT, and IM useless? try deleting a car while driving it
     
  20. Gvaz
    OP

    Member Gvaz GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I ended up getting it to work by reinstalling and changing the base used, but not without updating and reinstalling other ioses.

    and I was trying to delete the ios while using a different ios.
     

Share This Page