Changing Firmware

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by shed2000, Aug 21, 2008.

Aug 21, 2008

Changing Firmware by shed2000 at 6:27 PM (2,004 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. shed2000
    OP

    Newcomer shed2000 Member

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Hi all,

    Is it possible to change my card firmware from an f-card to some other type of ds card as I am not having any luck in getting my card to work. The guy I got it off has disapeared so i cant exchange it.

    Thanks in advance
     
  2. jerronimo3000

    Newcomer jerronimo3000 Advanced Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    72
    Country:
    United States
    the guy dissapeared? hmm...... well, you can't change the firmware to a different card, but you can use firmware from the n-card and any of its clones. you can't change it to an r4 or m3 or itouch or something like that. it's got to be an n-card or a clone.
     
  3. shed2000
    OP

    Newcomer shed2000 Member

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Hi thanks, it is a F-Card slot 1 only it doesnt have ant slot 2 cart just a usb dongle you put the slot 1 card in direct to pc

    any chance of a walk through please

    I have formatted and put x-menu back on but no system files are created when it starts it just come bact with the xmenu.dat error and it is now getting on my nervesand i just feel like binning it

    the card i have is the one one the left in this link www.dsfirelink.com

    cheers
     
  4. Copenudie

    Newcomer Copenudie Newbie

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    You can change to F-Card to N-Card and their clones.

    Very quick summery...

    Download a file for whichever clone you want (besides r4, m3, and all the other ones but the N-Card clones will work) call nand_all.bat.

    Delete the xmenu.dat file on the card.

    Connect you card to the computer and while it is starting up press L+R+A+B+UP.

    A weird screen comes up.

    Double click on nand_all.bat while it is connected and then copy the xmenu.dat file to the card afterwards.

    PS: READ THIS!!!!. Make sure you copy all of your games and SAV files to your computer before you to this so they don't get deleted.

    Copy the games and SAV file back and play normaly!
    [​IMG]
     
  5. YoungNastyMan

    Newcomer YoungNastyMan Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Hello
    I have the same problem as this guy
    i have a Firlink card and the Xmenu.dat file error
    but i only have a dongel so i cant push L+R+A+B+UP.
    how do i do this ??????
     
  6. TERRY1283

    Newcomer TERRY1283 Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    hi do you have the slot 2 device and the usb lead?
     
  7. TERRY1283

    Newcomer TERRY1283 Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    hi when you reformatted did u do a quick formatt ?? if so you need to do the full format can take up to 1 hour. when u have done it put the x-menu back on to card DO NOT copy and paste make sure you drag and drop the file.
    I have a few people that have had problems and they have sent me the card to sort for them.
    any problems contact me
     

Share This Page