Hacking Certain ROMs not working on gateway ultra

r4izuk0

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 16, 2015
Messages
48
Trophies
0
Age
39
XP
278
Country
United States
So I downloaded ultra to downgrade to 4.2. I put ROMs in the card and old games run fine, the only newer game that ran well also was animal crossing new leaf. Pokemon omega ruby and nes remix will boot but stays in this screen.




Also when I boot into gateway mode, and go to settings, the firmware still shows as 4.2. Should I downgrade from gateway ultra to omega?
 
D

Deleted User

Guest
You haven't set up Emunand then. That's why.

There's a few guides above about how to set it up properly.

Here's one: http://gbatemp.net/threads/guide-the-emunand-save-data-mega-guide-gbatemp-doesnt-deserve.378491/

Basically involves backing up any saves you may have and using the GW menu to format emunand - then launching that emunand (making sure you see GW X.XX-X version and updating to a later emunand)

Reason your games don't boot is they require newer encryption not found in lower firmwares.
 

weatMod

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 24, 2013
Messages
3,305
Trophies
2
Age
47
XP
3,350
Country
United States
yeah try updating sysnand to 4.5 with a cart then try to downgrade back to 2.7 dont forget to downgrade FPGA by holding R when launching GW menu
i dont know if this will work but it's what i would try or maybe rewrite your roms
 

guitarheroknight

1.6180339887
Member
Joined
Nov 9, 2014
Messages
2,822
Trophies
1
Age
33
Location
Grand Line
XP
4,418
Country
Norway
latest


Maybe you should update your emunand? Just a suggestion ;)
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    SylverReZ @ SylverReZ: https://www.youtube.com/watch?v=pnRVIC7kS4s