Can't Update my Acekard 2i

Discussion in 'Acekard' started by MakiManPR, Dec 19, 2011.

Dec 19, 2011

Can't Update my Acekard 2i by MakiManPR at 11:40 AM (1,240 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. MakiManPR
    OP

    Banned MakiManPR Banned

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    989
    Country:
    Puerto Rico
    I updated my 3DS to the version 3.0U. I was ok cuz I have a DSiXL in 1.42 and my bro has another 3DS that hasn't been updated. Ok so I downloaded the firmware update that support 3DS3.0 and DSi1.4.3. from the Acekard website. I copied ak2ifw_update_3ds30_DSi143_onDSi_and_DSXL_and 3DS.nds and ak2ifw_update_3ds30_DSi143_onDSL.nds on the root of the microSD and tried to update on my DSiXL but when I boot the update(My Acekard is HW88 before you ask) it says 'Update cancelled' or something like that even before I pressed any button. So I was "Ok I might did something wrong" and tried it again but with the same result. Tried it on my bro 3DS but with the exactly same result. Tried the update for the DS but when I pressed the 'B' button nothing happened. Every other update has worked without any problem. Can someone help me? Thanks in Advance!
     
  2. MakiManPR
    OP

    Banned MakiManPR Banned

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    989
    Country:
    Puerto Rico
    http://img18.imageshack.us/img18/2752/imag0135wd.jpg
     
  3. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    dont double post only edit

    people will get back to you when they know
     
  4. niftey

    Newcomer niftey Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Hi I had the same problem as yourself which I eventually fixed. I read around these forums and members stated to format your SD card and then replace all your files. However this did not work for me after reformatting the card a number of times it still did not work.

    I then reformatted a different micro SD card 2gig I think and then replaced all the AkAIO files and update file and it worked first time.

    My advice reformat the micro SD card first, if that does not work reformat another card and try that.

    Hope this helps.
     
  5. MakiManPR
    OP

    Banned MakiManPR Banned

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    989
    Country:
    Puerto Rico
    First I was using my cellphone and the mobile GBATemp website don't have the edit button or at least I couldn't find it.

    Thanks for that I will try that.
     
  6. geesee

    Member geesee GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    103
    Location:
    In your pocket
    Country:
    Netherlands
    i had the exactly same problem. i did a lot of different things. like niftey said.. the odd thing was changing the micro sd cart and it worked. same as you have to put the update package in the root.. ive putted in the root in a map that called update etc etc etc. like niftey said. put a different micro sd card. btw i also blowed hard in the micro sd cartrigde and the 3ds slot.. ( lol that doesnt sounds right..... )
     
  7. MakiManPR
    OP

    Banned MakiManPR Banned

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    989
    Country:
    Puerto Rico
    Thanks! I formated the microSD but end-up giving the same error. Then I used the microSD of my Cellphone and it updated without any problem. Thanks guys!
     
  8. niftey

    Newcomer niftey Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Your welcome.
     
  9. geesee

    Member geesee GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    103
    Location:
    In your pocket
    Country:
    Netherlands

Share This Page