Can't launch Luma3DS with b9s

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Gladuin, Aug 2, 2018.

  1. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    Hello,

    I was hacking my little brothers O3DS today and I am completely stuck...

    This is step by step what I have done

    1. Installed the patched DSiWare (AfterZoom)
    2. Started the DSiWare and got a green screen
    3. Placed the payloads on the SD card
    4. Started my DSiWare again to install b9s
    5. Realised I still was on 11.7
    6. Updated to 11.8
    7. Again tried to install b9s, Successful.
    8. Booted the 3DS while holding `select`, I booted straight into the home menu
    9. I did all of the steps Section IV of the Seedminer guide states to fix this problem
    This still didn't fix it. Then I did this:

    1. Restored my b9s backup to stock firmware
    2. Removed my patched DSiWare
    3. Ran https://www.3dbrew.org/wiki/Recovery_Mode
    4. Completely repatched my DSiWare
    5. Reinstalled my patched DSiWare
    6. Started the DSiWare and got a green screen
    7. Tried to install b9s, Successful
    8. Tried to boot luma, Unsuccessful

    I really dont know what to do anymore, Please help...

    Thank you so much in advance.
     
    Last edited by Gladuin, Aug 2, 2018
  2. aos10

    aos10 ❤ Zelda ❤\(^o^)/

    Member
    10
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    That's was your mistake i think, there is new luma update that fixes the issue.

    Maybe there is another reason.

    What the message that appears to you when booting?
     
  3. foxtochop

    foxtochop Member

    Newcomer
    1
    Mar 29, 2018
    Spain
    System version 11.8 requires Luma3DS 9.1 or greater.

    Download latest Luma and rewrite boot.firm.
     
  4. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    Well the stupid thing is that there is no message. It just boots straight into the home menu.
     
  5. aos10

    aos10 ❤ Zelda ❤\(^o^)/

    Member
    10
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    wait, you said you can't launch luma, how did you boots into home menu?
     
  6. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    I am supposed to boot into the Luma3DS config menu but instead of that I boot into the normal homemenu
     
  7. aos10

    aos10 ❤ Zelda ❤\(^o^)/

    Member
    10
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    what happen if you press select?
    also, do you have any cia installed? does they works? in the settings does it says "ver" or "sys"
     
  8. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    Nope, I am basically still stuck on step IV of the guide
     
  9. Poorcats

    Poorcats Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 3, 2018
    Hungary
    Hi Gladuin! I have the exact same problem. I did everything the same as you, and it says it installed b9s but it cannot boot luma, It just boots straight into the home menu, no error messages. Also it says "ver" before the version number
     
  10. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    Yeah it indeed says ver instead of sys
     
  11. Poorcats

    Poorcats Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 3, 2018
    Hungary
    Do you have access to homebrew launcher? I did steelminer before this, I hope that is not the cause of this problem.
     
  12. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    No I dont have hb access on my little brothers ds (the ds im trying to hack now)
     
  13. adrienabadie

    adrienabadie Member

    Newcomer
    1
    May 5, 2017
    Venezuela
    Maybe it's a hardware issue? Like the select button not working properly?
     
  14. Gladuin
    OP

    Gladuin Member

    Newcomer
    1
    Nov 27, 2017
    Netherlands
    Its not that because he can use select in super mario maker
     
Loading...