Can't force to NTSC

Discussion in 'Wii - Hacking' started by John7435, Jan 2, 2009.

Jan 2, 2009

Can't force to NTSC by John7435 at 8:55 PM (1,714 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    hey guys.
    i downloaded Wii sports because i bought my wii and it was used so i didn't get wii sports with it.
    i downloaded a PAL version cuz it had more seeds.
    anyways, i patched it with brickblocker and tried to boot it in WIigator's Backup Launcher 0.3 Gamma.
    I forced NTSC and i told it to boot in english. it brought up nothing but a green screen.

    anything i can do?
     
  2. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    does it boot without forcing it to NTSC ?

    Once its brickblocked you should be able to boot it as normal , though it may be black and white
     
  3. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
  4. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    i'll check now. i just thought u had to force it [​IMG]
     
  5. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    i didnt force boot

    it booted with black and white, whle pretty grainy

    but the main problem is the screen keeps scrolling downwards..its hard to explain.

    any fix?
     
  6. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    try my fix.
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    The scrolling comes from 576i(50Hz) image on your only 480i(60Hz) image supporting tv. To remove the scrolling you could use force PAL60, but the image should still be black and white.

    If you use Gamma, you don't need brickblocker or such stuff. The only patches i know you could need are video mode patches(which you need now) or IOS Version patching(look here: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=123...;#entry1639626)

    If you are an experienced user, you can use your burn with my toy and load a patched main.dol on the fly:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=125909
     
  8. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    haniKazmi, i was going to use yours but i need the main.dol file. what program can i use to extract my ISO and what program can i use to re-make the ISO and make it wii-compatible?
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you try froce NTSC and vidpatch? I'm just curious if this works for aynbody.

    Trucha Signer or WiiScrubber should help you, while WiiScrubber seem to be able to open more .iso files than Trucha Signer.

    As mentioned, the other method would be to use my toy to load the main.dol from sd card. This way you would only need your old burn, my toy, a sd card and the Generic Wii Patcher.
     
  10. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    wii scrubber v1.2 or trucha. You need common-key.bin for both.
     
  11. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    well i dont know about the common key.bina nd all that shit
    but whatever, i'm going to use wiipowers method i guess
    i understand how it puts the other main.dol on the sd card but what do i need to do to make it boot that main.dol?
     
  12. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    nevermind this topic. i'm just going to find a NTSC one
    Wiiscrubber is bein all gay and i don't want to be using another app just to boot wii sports i want to boot it normally. there's 4 ppl using this wii and nobody would understand how to boot it anyways so screw it

    EDIT:

    the whole reason i got into this mess is because my computer messed up while dumping my friend's copy of sports over wifi.
    it got to 54% but because i left it overnight and wasn't using the computer, it stopped and didn't download anymore, and wouldn't download when i tried to continue it.

    any way to overcome this? the computer doesn't even go into standby...

    could it have just been a network problem where the wifi disconnected for a second?
     
  13. Ga1l0w

    Member Ga1l0w GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    251
    Location:
    Lolmart
    Country:
    Canada
    The wii dumper I use over wifi doesnt use internet, just the wireless signal. Something else went wrong.
     
  14. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    well i've used it to backup mario party 8 and iot worked fine.
    and my router sometimes sucks, so it may have disconnected wifi for a second. it happens a lot tot eh computers in the house. (WIFI not INTERNET)
     
  15. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    Yesd - a slight disconnection would have done it - give it another go at night id say - make sure the wii is powered off for a while before trying it and nothing else downloading on the network thats using the wifi at the time.

    p.s. did ya install my DVD Dumper channel ? [​IMG]
    http://wadder.net/viewtopic.php?f=9&t=42
     
  16. John7435
    OP

    Newcomer John7435 Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    Canada
    no, thats not the one i have...mine came in a program that put everything on my SD card for me. i start the program through the homebrew channel
     
  17. bugaveli

    Banned bugaveli Banned

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    664
    Location:
    In a remote place
    Country:
    United States
    wiipower yoiur toy does not work for game that goto green screen when forcing neither will regionfrii or any other pogram so far
    crash of the titans and big brain academy both dont work either pal to ntsc
     
  18. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you test clean 1:1 copies and set the video mode to system settings?
     
  19. bugaveli

    Banned bugaveli Banned

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    664
    Location:
    In a remote place
    Country:
    United States


    Yes still green screen, so far these are the only 2 games ive had problems with ive got like 4 copies of both trying different things, i hope one will work someday lol
     

Share This Page