Can't boot after firmware 9.0.0 updae

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by lloydoldman, Oct 20, 2019.

  1. lloydoldman
    OP

    lloydoldman Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 20, 2019
    United States
    I may be doing something stupid, so appreciate any help. After updating firmware to 9.0.0 via choidujourNX, Hekate (v5.0.2) loads fine but I can't boot from the launch menu into CFW. Had updated atmosphere to 0.9.4 before the 9.0.0 firmware update and atmosphere seemed to be loading fine. When I try to launch atmosphere from Hekate, an error message flashes very briefly that looks like "Pkg2 decryption failed!" and then it immediately dumps me back to Hekate.



    Suggestions on how to troubleshoot would be appreciated, thanks!
     
  2. manuelpop34

    manuelpop34 Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 1, 2016
    Hekate cant boot 9.00 or anything around that range, so use fusee_primary.bin
     
  3. lloydoldman
    OP

    lloydoldman Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 20, 2019
    United States
    Thanks for help. Tried injecting fusee_primary.bin but the same thing happened as when I try to boot from Hekate--got a splash screen and then everything goes blank.
     
  4. XaneTenshi

    XaneTenshi GBAtemp Fan

    Member
    5
    Nov 24, 2013
    Denmark
    No offense to the guy who tried to tried to help you, but what he said is completely wrong. The latest version of Hekate (5.02) loads FW 9.0 and 9.0.1 just fine. Did you remember to also update sept when you updated to Atmopshere 0.9.4? Your earlier FW would have likely been fine without sept being updated, but not now that you are on 9.0

    EDIT. Are you getting the Pkg2 decryption failed error with or without Hekate error logging turned on? Might be an idea to turn it on and record the output (make a video of it with your phone, it's shown too briefly to simply take a picture of it)
     
    Last edited by XaneTenshi, Oct 20, 2019
  5. lloydoldman
    OP

    lloydoldman Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 20, 2019
    United States
    Thanks for you help. I updated sept folder and, well it did something, though I still can't boot. An additional atmosphere/sept splash screen shows up but then it displays "Failed to apply 'nosigchk'/" Any ideas what I can try from here?

    Thank you
     
  6. lloydoldman
    This message by lloydoldman has been removed from public view by x65943, Oct 21, 2019, Reason: Dupes.
    Oct 21, 2019
  7. lloydoldman
    This message by lloydoldman has been removed from public view by x65943, Oct 21, 2019, Reason: Dupes.
    Oct 21, 2019
  8. lloydoldman
    This message by lloydoldman has been removed from public view by x65943, Oct 21, 2019, Reason: Dupes.
    Oct 21, 2019
  9. thesjaakspoiler

    thesjaakspoiler Advanced Member

    Newcomer
    3
    Nov 20, 2018
    Afghanistan
    Update of my Switch to 9.0 didn't work with my old Atmosphere for some reason.
    I also updated my Atmosphere/Sept files but my Switch also didn't boot properly.

    I would recommend a clean install.
    Just keep the nintendo folder and move the rest of all the files to a folder names 'old'.
    Install a fresh copy of Atmosphere.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...