can anyone send me a NAND image?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by gamecat, Oct 31, 2009.

Oct 31, 2009
  1. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Hi
    I am in a place where my last hope is to patch a NAND using Betwiin to use on my Wii.

    Could anyone help me out?

    I need a PAL nand with boot1b and then boot2v3 or later i believe...


     


  2. zapu

    Member zapu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    182
    Country:
    Poland
    Do you have your keys?
     
  3. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    yes i have a keys.bin from a nand backup i took....

    This nand backup does not seem to work though (although did at one point).
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    If you made the backup with Beta 3, then you have to tweak it somehow for it to work. I don't know the process, but searching around might help.
     
  5. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    Just google for BootMii v0.3-keyfix.rar, this will do the trick.
     
  6. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    I don't think that's the problem (he's been talking to me in my irc channel) He said that he restored the backup successfully before but for some reason after restoring this one, both the system menu and the HBC black screen on him when trying to load them from bootmii and cboot2 doesn't work either.

    Initially he made the backup after finding a problem with his wii settings. Going into the wii settings was just giving him a black screen and not even the opera message for a semi brick. (And his Wii still seems to be on 3.2E as it was before so I don't think he changed anything with his region in the time that stopped working.)

    I'm pretty stumped as to why this happened in the first place from what he did, and the only thing I can think of is some block(s) on his NAND going bad that had something important or something of the sort.
     
  7. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    Send me a Message with your Keys and include the bad blocks.
    You get a response in the next 48hr. [​IMG]
     
  8. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    How is your Wii bricked? If you can run BootMii, surely you can run HBC, and from there you may be able to fix your Wii without needing to restore a NAND dump, thus keeping your game saves and your VC/WW purchases.
     
  9. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    HBC wont start. I just get a black screen.

    I am restoring to a nand image that worked this morning (access to system menu and hbc) but now when i restore to that same image i cannot access system menu or HBC.
     
  10. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    this is the sign that you tried to boot the system menu with cIOS249. sure, there are other causes. but 99.999% of the time this is the reason. just go in preloader or whatever and set the system menu IOS to 30 or whatever your system menu needs.
     
  11. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    giantpune - can i install preloader from Bootmii?
     
  12. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    WTF?!?! how did you get from being able to access everything besides the wii settings to needing to install stuff from bootmii. i think youre going in the wrong direction
     
  13. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    tell me about it.

    the problem i have now is the nand image i have does not revert my system back to the state where i could access the system menu but just not the settings.
     
  14. Justin121994

    Member Justin121994 Bitcoin. coinbase.com/andrew

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    808
    Location:
    Ontario, CA
    Country:
    United States
    Wait firstly do you even have preloader installed?
     
  15. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    can you use bootmii to start HBC or anything? even if you cant, you will be able to install stuff with cboot.

    if you don't have a way to get back to where you were, i would follow 1 of these paths

    bootmii->HBC->ARC->install system menu 3.2
    bootmii->cboot->ARC->install 3.2

    at least then you will have a system menu.



    and in the future, don't use bootmii and nand backups from all different types of wii to fix 1 little setting in preloader.
     
  16. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    easy fix for full brick with out betwiin

    send this cboot2getithere@gmail.com an email and it will send you a precompiled cboot2 with wadmanager, then back up yur bootmii data on your sd card to your pc then replace the files on the sd with the ones sent

    you will need a hbc.wad
    and a system menu wad with its ios, use nusdownloader or google for some (if you use nusD dont forget to tick pack as wad)
    you will also need this settings fix
    and most importantly a GC pad

    put your new wads in your wads folder on the sd and your settings fix in the app folder (if your ntsc rename settingNTSC.txt to setting.txt and if your pal rename settingPAL.txt to setting.txt)

    ok your ready to go so

    put your sd card in the wii with the new bootmii files on it and it will boot up a GC wadmanager,
    useing a GC pad install the hbc.wad
    then install your new system menu
    then install its ios (4.0 or 4.1 - ios60. 3.2 - ios30 and so on)

    now put your sd back in your pc and put the old bootmii settings back on it
    now put the sd back in the wii and boot up bootmii and run your now working HBC and run the setting fix app
    reboot your wii
    FIXED!!!!!!!!!!
     
  17. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    thanks nutta_nic

    I will get hold of a GC controller tomorrow and try this.
     
  18. gamecat
    OP

    Newcomer gamecat Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Hi,
    Tried the first rar (unzipped it to root) put in the card and turned it on and just got a black screen.

    The second link cannot me downloaded from rapidshare anymore...

     
  19. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    theyre the same link

    sounds like your Wii is done.

    like it has many corrupted IOS's which are leading to black screens.
     
  20. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom

    do you have a boot.dol on the root of your sd? if not use the one in the 1st link,
    and the settings fix is on a Premium Account, i should know because its mine!!!
    oh and i just checked and its only been downloaded 7 times anyway
     

Share This Page